Antena Căutare

Separatistii flamanzi au castigat alegerile locale in Flandra. Belgia se indreapta spre scindare

Partidul Nationalist Flamand (NV-A), care militeaza pentru separarea Flandrei de restul tarii, a castigat alegerile locale in aceasta regiune, iar presedintele partidului, Bart De Wever, devenit primar in Anvers, a solicitat imediat negocieri care sa permita ca: ”Flandra si Valonia sa isi vada fiecare de interesele lor”.

De Wever a negat ca isi doreste o secesiune, insa a afirmat ca in locul federatiei care este astazi Belgia, si-ar dori o ”confederatie” in care flamanzii din nord sa aiba parte de independenta fiscala, impartind cu walonii din sud doar anumite atributii, precum politica externa sau apararea.

Reprezentantii NV-A au declarat in mai multe randuri ca flamanzii, care constituie 6 milioane din cei 11 milioane de belgieni, nu ar mai trebui sa sustina financiar walonii din sud, pe care ii acuza de risipirea banilor din buget.

Desi votul este obligatoriu in Belgia, doar 88% dintre alegatori s-au prezentat la urne, duminica, cu sase procente mai putin ca la scrutinul din 2006.

Citeste si Jurnalul!

Britanicii cer dezincriminarea consumului moderat de cannabis... Nave militare chineze, reperate in apropierea insulei japoneze Yonaguni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x