Antena Căutare

Serverele Agentiei Spatiale Europene, sparte de un hacker roman

Site-ul Agentiei Spatiale Europene (ESA) a fost spart duminica de un binecunoscut hacker roman, care isi spune TinKode si care in trecut a intrat pe serverele marinei regale britanice, ale armatei SUA si chiar ale NASA.


"TinKode" sustine ca a trimis un e-mail catre ESA, care are sediul la Paris, in care si-a anuntat prompt atacul, informeaza realitatea.net. El ar fi vrut sa marcheze astfel aniversarea intoarcerii cu bine pe Pamant, la 17 aprilie 1970, a navetei Apollo, dupa esecul acesteia de a ajunge pe Luna.

Agentia Spatiala Europeana a confirmat ulterior atacul, dar a spus ca site-ul principal nu a fost afectat si nici reteaua sa interna, in schimb au fost compromise cateva servere FTP folosite de cercetatori din organizatii partenere pentru a face schimb de date. "Serverele afectate au fost inchise, securitatea a fost sporita, iar partenerii au fost anuntati", a declarat un purtator de cuvant de la ESA.

sursa:Jurnalul.ro

"New York Times" si "Los Angeles Times" recompensate cu cate doua premii Pulitzer... VIDEO! Spectacol comunist in Coreea de Nord - Sarbatoare magica de ziua lui Kim Il Sung!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x