Antena Căutare

Siria se pregateste de un razboi total. Au fost testate sisteme pentru arme chimice

Armata siriana ar fi testat sisteme pentru arme chimice la sfarsitul lunii august, in apropiere de centrul de la Safira, la est de Alep, a scris, luni, publicatia germana Der Spiegel.

Siria se pregateste de un razboi total. Au fost testate sisteme pentru arme chimice
| EPA / Intact Images

Cinci sau sase obuze care nu contineau substante chimice, dar care erau concepute pentru un razboi chimic, au fost lansate din tancuri sau avioane intr-o zona numita Diraiham, in desertul din apropiere de Khanasir, potrivit publicatiei Der Spiegel. Conform celor declarate de martori, ofiteri iranieni, despre care se crede ca ar fi Gardieni ai Revolutiei, au venit pentru aceste teste la bordul unor elicoptere.

Centrul de la Safira, denumit oficial Centru de cercetari stiintifice, este considerat cel mai mare din Siria pentru testarea armelor chimice. Experti iranieni si nord-coreeni ar lucra aici pentru a produce agenti chimici precum gazul sarin, gazul mustar sau tabun, substante pe care le-ar testa pe animale.

Sursa: Antena3.ro

Kabul: Cel putin 12 morti, printre care noua straini, intr-un atentat sinucigas pus pe seama filmului antiislam... Evadare spectaculoasa in Mexic. 132 de detinuti au fugit dintr-o inchisoare printr-un tunel!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x