Antena Căutare

Situație fără precedent la Casa Regală Britanică! Ce decize s-a luat în contextul răboiului declanșat de Rusia în Ucraina

Familia Regală Britanică a rupt o tradiție care datează de ani. Ce schimbări a făcut Casa Regală în contextul războiul din Ucraina, provocat de armata rusă.

colaj de fotografii cu printul william, regina elisabeta si vladimir putin Galerie
Familia Regală Britanică a rupt o tradiție care datează de ani. Ce schimbări a făcut Casa Regală în contextul războiul din Ucraina, provocat de armata rusă. | Getty

Războiul declanșat în Ucraina este un moment negru pentru întreaga umanitate, conflictul armat durează deja de 23 de zile, timp în care milioane de ucraineni și-au părăsit casele, sute de civili au fost omorâți și mai multe orașe sunt devastate de armata rusă.

Ce decizie a luat Familia Regală Britanică în contextul războiului din Ucraina. Tradiția a fost ruptă

Războiul din Ucraina nu a putut fi ignorat nici de Curtea Regală Britanică. Prințul Charles avertizează deschis asupra agresiunii ruse, prințul William i-a susținut pe președintele ucrainean Volodymyr Zelenský (Volodimir Zelenski) și pe regina Elisabeta a II-a. Ba mai mult, acesta a amânat și împrumutul săbiilor din secolul al XVII-lea la o expoziție din Rusia.

Potrivit comentatorilor specializați, acestea sunt gesturi neobișnuite și fără egal în istoria Marii Britanii. Membrii Familiei Regale Britanice nu obișnuiesc să comenteze evenimentele politice, așa că acțiunile lor actuale pot avea un impact social larg, fiind o situație fără precedent, potrivit vanityfair.com.

De curâmd, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel din nou la instituirea unei zone de restricţie aeriană deasupra Ucrainei. El a prezentat un material video cu distrugerile provocate de forţele ruseşti în Ucraina, care s-a încheiat cu un mesaj tocmai pentru instituirea restricţiilor de zbor în spaţiul aerian ucrainean. Zelenski s-a adresat în limba engleză preşedintelui american Joe Biden, spunându-i că a fi liderul lumii înseammnă a fi liderul păcii. Volodimir Zelenski a fost aplaudat îndelung atât la începutul discursului, cât şi la finalul lui.

Citește și: Când se va termina războiul din Ucraina, potrivit consilierului șefului de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski

„În aceste momente se decide destinul ţării noastre, al poporului nostru, dacă ucrainenii vor fi liberi, vor putea să rămână în democraţie. Rusia a atacat nu doar pământul nostru, nu doar oraşele noastre, ci a mers într-o ofensivă brutală împotriva valorilor noastre, valori de bază ale umanităţii. A aruncat în luptă tancuri şi avioane împotriva libertăţii noastre, împotriva dreptului nostru de a trăi liber în propria noastră ţară, alegându-ne viitorul, împotriva dorinţei noastre de a fi fericiţi, împotriva visurilor noastre, care sunt aceleaşi pe care voi, americanii le aveţi”, le-a transmis Zelenski americanilor.

Numeroşi aleşi din Congresul american, atât democraţi, cât şi republicani, exercită presiuni asupra preşedintelui american Joe Biden să consolideze reacţia faţă de Rusia, în urma invaziei ruse a Ucrainei.

Citește și: Volodimir Zelenski, declarații despre următorul plan la care ar putea apela Rusia în războiul cu Ucraina: „Asta nu îi va ajuta!”

Volodimir Zelenski, declarații despre următorul plan la care ar putea apela Rusia în războiul cu Ucraina: „Asta nu îi va... Ce studii are Volodimir Zelenski. Deși a fost comediant și acum e președinte, profesia lui de bază e alta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x