Antena Căutare

SOCANT! Primul transplant total de fata din SUA

Premiera medicala pentru chirurgii din Boston. Specialistii de aici au reusit sa realizeze primul transplant complet de fata din SUA. Pacientul este un barbat de 25 de ani, care a ramas desfigurat in urma unui accident de munca produs la centrala nucleara unde lucra, scrie acesta pe blogul personal.

O intreaga echipa de specialisti, compusa din 30 de medici, a muncit peste 15 ore pentru a-i reconstrui fizionomia lui Dallas Wiens, un muncitor din Texas. In urma accidentului, barbatul si-a pierdut vederea si, aproape intreaga fata - nasul, buzele, sprancenele, muschii, nervii si pielea.

Medicii specialisti i-au transplantat acum o noua fata, cu nas, muschi si nervi. Singurul lucru imposibil de recuperat a fost vederea.

"Nu au existat complicatii. Pacientul incepe sa faca acum progrese de recuperare", a declarat dr. Bohdan Pomahac, chirurgul plastician care a condus echipa de transplant.

Operatia este primul transplant complet de fata din Statele Unite si al doilea din lume. Prima interventie de acest fel a avut loc in 2005, in Franta, la o pacienta care fusese desfigurata de cainele sau.

Foto: dallaswiens.com

Omar Hayssam este intr-o inchisoare din Siria, potrivit avocatului sau... China cere oprirea imediata a bombardamentelor din Libia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x