Antena Căutare

SOHR: Elicopter al regimului sirian doborât în Idleb cu o rachetă turcă; cei doi piloţi, morţi

Un elicopter aparţinând armatei siriene a fost doborât marţi în nord-vestul Siriei, iar cei doi piloţi au murit, anunţă Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), potrivit căruia aeronava a fostatinsă de o rachetă lansată de forţele turce, relatează AFP.

Elicopterul a fost doborât în apropiere de satul Qaminas, potrivit acestui ONG şi unui corespondent AFP.

Autorităţile turce au evocat un ”crash” (prăbuşire), fără să revendice responsabilitatea.

Ministerul turc al Apărării a anunţat că ”un elicopter aparţinţnd regimului s-a prăbuşit”, fără să specifice originea sau autorii atacului.

La locul prăbuşirii, un corespondent AFP a văzut cadavrele celor doi piloţi şi fragmente din aeronavă în sector.

Marţi, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat regomul lui Bashar al-Assad că va plăti ”foarte scump” orice nou atac vizând forţele Ankarei în nord-vestul Siriei, la o zi după un bombardament în care au fost uciţi cinci militari turci.

”Cu cât ne atacă mai mult militarii, cu atât vor plăti mai scump, foarte scump”, a subliniat Erdogan într-un discurs la Ankara.

Săptămâna trecută, opt membri ai personalului militar turc au fost ucişi în atacuri ale regimului sirian în provincia siriană Idleb.

Aceste confruntări armate au crescut cu câteva niveluri tensiunea la Idleb, unde diverşi actori sunt implicaţi în actuala ofensivă - inclusiv Rusia, un aliat de beclintit al Damascului.

Ankara - care a desfăşurat întăriri importante în regiunea Idleb - se teme că o ofensivă de mare amploare ar putea declanşa un nou val al migraţiei către Turcia, o ţară în care s-au refugiat deja peste 3,5 milioane de refugiaţi de la începutul conflictului.

Războiul din Siria s-a soldat cu peste 380.000 de morţi din 2011 şi a aruncat în exil peste jumătate din populaţia de dinainte de conflict - peste 20 de milioane de locuitori.

Sursa : news.ro

Donald Trump este acuzat de profanare de morminte. Documente explozive, din campania electorală, au fost scoase la lumin... Sinn Fein cere UE să-i susţină proiectul reunificării Irlandei, aşa cum a susţinut reunificarea Germaniei şi cum susţine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x