Antena Căutare

Spania a depășit China ca număr de cazuri de covid-19! Câți oameni au murit și câți au fost infectați, în ultimele 24 de ore

Spania a înregistrat luni alte 812 decese din cauza noului coronavirus în ultimele 24 de ore - reprezentând o creştere cu 12%, un ritm mai scăzut decât în zilele precedente, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează Reuters.

Spania a depășit China ca număr de cazuri de covid-19! Câți oameni au murit și câți au fost infectați, în ultimele 24 de ore
Spania a depășit China ca număr de cazuri de covid-19 | Profimedia

A doua cea mai afectată ţară din Europa de pandemie înregistrează 7.340 de decese cauzate de SARS-CoV-2.

Numărul total al cazurilor confirmate a crescut în aceeaşi perioadă cu 8%, de la 78.797 la 85.195 - depăşind astfel nunărul cazurilor din China, unde a apărut virusul în decembrie.

Aceste ultime date arată o încetinire a răpândirii epidemiei, după ce autorităţile sanitare au anunţat miercurea trecută o creştere cu 27% a numărului deceselor şi cu 19% a numărului toral de cazuri.

Dumincă, numărul deceselor a crescut cu 15%, iar al contaminărilor cu 9%.

Directorul Centrului de coordonare a urgenţelor sanitare de la Ministerul Sănătăţii Fernando Simon a fost contaminat cu SARS-CoV-2, a anunţat o reprezentantă a ministerului, care i-a luat locul în conferinţa de presă zilnică.

Maria Jose Sierra a subliniat că această curbă a contaminărilor are tendinţa să scadă începând de miercurea trecută.

Spania a intrat în izolare la 14 martie, cu trei zile înaintea Franţei.

Măsurile de excepţie pe care le-a luat în vederea opririi transmiterii noului coronavirus au fost prelungite până cel puţin la 12 aprilie.

Premierul socialist Pedro Sanchez a ordonat în weekend izolarea la domiciliu - pe o perioadăde două săptămâni, de la 30 martie la 9 aprilie - a tuturor salariaţilor spanioli, cu excepţia celor care muncesc în sectoarele considerate esenţiale.

Sursa : news.ro

Dominic Cummings, consilierul special al lui Johnson, prezintă simptome de covid-19 şi se izolează... Conducătorul anchetei în dosarul Skripal, Ken McCallum, numit director general al serviciilor britanice de informaţii in...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x