Antena Căutare

Spania închide Prado şi alte muzee din Madrid, din cauza coronavirusului

Toate muzeele de stat din Madrid, între care Prado, Reina Sofia şi Thyssen-Bornemisza, vor fi închise publicului din cauza epidemiei de coronavirus care afectează capitala Spaniei, au anunţat miercuri autorităţile, transmite Reuters.

”Măsura intră în vigoare joi, 12 martie, până la o dată care va fi anunţată”, a anunţat pe Twitter Ministerul spaniol al Culturii.

Muzeul Reina Sofia, unde se află lucrarea ”Guernica” a pictorului Pablo Picasso şi alte lucrări celebre de artă modernă, a anunţat la rândul său închiderea.

Madridul a închis deja şcolile, pentru o perioadă de 15 zile, şi a interzis adunările cu un număr mare de oameni, încercând să ţină sub control creşterea rapidă a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Autorităţile din domeniul sănătăţii au anunţat că numărul cazurilor cunoscute din capitala spaniolă a crescut la 1.024, de la 782 marţi, reprezentând circa jumătate din numărul total de la nivel naţional.

Spania este a doua cea mai afectată ţară din Europa după Italia. Autorităţile spaniole au raportat 55 de decese provocate de noul coronavirus, iar mai mult de jumătate, în Madrid.

Isabel Díaz Ayuso, preşedinta Comunităţii Madrid, a spus că oraşul nu va fi închis, ”cel puţin nu din ordinul Guvernului regional”, şi că ”cea mai mare răspândire a coronavirusului va avea loc în următoarele trei săptămâni”.

Sursa : news.ro

Toţi angajaţii Twitter, obligaţi să lucreze de acasă... Donald Trump ÎNCHIDE granițele Statelor Unite ale Americii, din cauza coronavirusului! Există o excepție!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x