Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Sperante in prevenirea SIDA: A fost creat un gel care reduce cu 50% riscul infectarii

Sperante in lupta impotriva SIDA! Aplicarea unui simplu gel, care contine substante antivirale, reduce la jumatate riscul infectarii femeilor cu virusul HIV, prin transmisie sexuala. Descoperirea anuntata la conferinta mondiala anti-SIDA de la Viena este urmarea unor teste care au durat trei ani.

Noua substanta a fost testata pe aproape 900 de femei din Africa de Sud, una din tarile cel mai greu lovite de flagelul SIDA. Aplicarea gelului a redus rata infectarii cu 50 la suta sau chiar mai mult. Rezultatele trebuie confirmate de un studiu la scara si mai mare dar, chiar si in acest stadiu, au fost salutate de participantii la conferinta de la Viena.

"Daca ne concentram pe eficienta, atat in tratament cat si in prevenire, si continuam sa inovam si sa cream noi metode, putem sa reducem substantial numarul infectiilor si sa incepem sa scriem povestea sfarsitului SIDA", a declarat Bill Gates, invitat la conferinta mondiala anti-SIDA.

Directorul agentiei anti-SIDA al Natiunilor Unite crede chiar ca noul gel ar putea initia o adevarata revolutie in prevenirea infectarii, acordandu-le femeilor rolul principal. Cu atat mai mult cu cat substanta nu va costa mai mult de "cativa banuti", potrivit autorilor formulei.


Recomandari