Antena Căutare

Spiritul Crăciunului cucerește întreaga lume! Au fost aprinse luminile Bradului de Crăciun la Vatican și în Statele Unite ale Americii! Video

Spiritul Crăciunului cucereşte întreaga lume. În Piaţa Sfântul Petru din Vatican au fost aprinse luminile Bradului de Crăciun amplasat lângă Scena Nativităţii. Peste ocean, la Washington, Prima Doamnă a apăsat butonul care să pornească beculeţele din Bradul Naţional de Crăciun al Statelor Unite.

Americanii au sărbătorit şi la New York, unde au fost aprinse luminile bradului de la Centrul Rockefeller cu un spectacol muzical de excepţie.

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de celebrarea Naşterii Domnului, Vaticanul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare. Doi copii, o fată şi un băiat, au fost cei care au aprins împreună butonul care a aprins luminile Bradului de Crăciun.

În acest an, arborele a fost adus din regiunea Trentino, grav afectată de furtuna Vaia în octombrie 2018. Atunci doi oameni au murit şi sute de hectare de pădure au fost distruse. Lemnul folosit pentru Scena Nativităţii provine de asemenea de la arborii doborâţi de furtună.

Crăciunul este aşteptat cu multă nerăbdare şi în Statele Unite. La Washington, Donald şi Melania Trump au oficiat ceremonia de aprindere a Bradului de Crăciun Naţional.

Bradul înalt de nouă metri este decorat cu 50.000 de lumini şi 430 de ornamente albe în formă de steluţe. Coniferul a fost plantat în luna octombrie în parcul prezidenţial de lângă Casa Alba. Acesta este înconjurat de 56 de pomi mai mici decoraţi cu ornamente din toate statele şi teritoriile americane şi din Districtul Columbia.

Anterior, au fost aprinse şi luminile faimosului brad de Crăciun de la Centrul Rockefeller din New York.

Spectacolul luminilor a fost completat de unul muzical. Cel mai sexy bărbat al anului, John Legend, dar şi John Bon Jovi şi Gwen Stefani au cântat în faţa a mii de spectatori.

Înalt de 24 de metri şi cântărind 14 tone, bradul a ajuns în New York pe 9 noiembrie tocmai din Florida. Proprietarul, un bărbat de 79 de ani, l-a plantat în 1959, iar anul acesta l-a donat în scop caritabil. După ce luminiţele vor fi stinse, din lemnul bradului se vor construi locuinţe pentru persoanele defavorizate.

FOTO/ Zeci de semne svastica au fost mâzgălite pe mormintele dintr-un cimitir evreiesc: „Ura se află pe teritoriul nostr... VIDEO/ Donald Trump a fost văzut în spațiu după vizita din Londra! Cum a fost posibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x