Antena Căutare

Străzile din jurul Catedralei Notre-Dame închise din cauza contaminării cu plumb. Autoritățile vor curăța zona cu gel absorbant

Autoritățile din Paris au decis să închidă străzile din jurul Catedralei Notre-Dame pentru a putea începe decontaminarea zonei  din apropierea catedralei în urma nivelurile mari de plumb descoperite.

Autoritățile din Paris au decis să închidă străzile din jurul Catedralei Notre-Dame pentru a putea începe decontaminarea zonei din apropierea catedralei în urma nivelurile mari de plumb descoperite.

Oficialii doresc ca șantierul să își reia activitatea din 19 august, însă decontaminarea străzilor din jur va dura mult mai mult. Potrivit autorităților din oraș, se așteaptă ca operațiunea de decontaminare să dureze aproximativ trei-patru săptămâni.

Pentru curățarea străzilor se va folosi un gel absorbant și jeturi de apă de înaltă presiune pentru a putea curăța zona de plumb, praf și altele.

Străzile din jurul Catedralei Notre-Dame închise din cauza contaminării cu plumb. Autoritățile vor curăța zona cu gel absorbant

"Prioritatea noastră este să prevenim orice risc pentru angajații care lucrează pe șantier. Cu noi protocoale de siguranță și livrarea a două noi unități de decontaminare, calitatea decontaminării de plumb a lucrătorilor, utilajelor și echipamentelor va fi optimizată. Astfel, site-ul va continua să fie rampat în siguranță.", a declarat prefectul de la Paris, Michel Cabot.

Președintele Franței, Emanuel Macron a stabilit un obiectiv de cinci ani pentru finalizarea renovărilor pe structura veche de 850 de ani, iar donațiile au ajuns la aproximativ 850 de milioane de euro pentru restabilirea catedralei.

"După topirea a cel puțin 300 de tone de plumb în podurile spirei și în acoperiș, Notre-Dame de Paris este acum un loc poluat. Catedrala a devenit acum plină de deșeuri toxice.", a declarat grupul francez de mediu Robin des Bois.

Străzile din jurul Catedralei Notre-Dame închise din cauza contaminării cu plumb. Autoritățile vor curăța zona cu gel absorbant

Catedrala Notre-Dame a luat foc pe 15 aprilie, distrugând mare parte din structura sa.

Un politician francez a trucat o fotografie făcută în masivul Mont Blanc şi a ajuns să fie ironizat de internauţi... San Francisco contestă în justiţie noua reglementare a lui Trump privind reducerea imigraţiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x