Antena Căutare

Studiu: Apa de pe Luna provine de la comete

Apa de pe Luna a fost adusa de cometele care au cazut pe acest satelit al Terrei la scurt timp dupa formarea sa, arata un studiu publicat in revista Nature Geoscience. Cercetatorii americani au dedus ca apa lunara provine din trei surse potentiale: manta - situata sub scoarta lunara, protoni - adusi de vanturile solare si comete.

Aprovizionarea cu apa provenind de la comete s-ar fi produs, in opinia oamenilor de stiinta, la putin timp dupa formarea Lunii, in urma cu 4,5 miliarde de ani.

"Determinarea cantitatii totale si a surselor de provenienta a apei lunare are implicatii profunde pentru a intelege mai bine istoria sistemului Terra-Luna", a declarat astrofizicianul James Greenwood, citat de AFP.

Savantii au crezut multe decenii ca Luna este complet lipsita de apa, insa mai multe descoperiri recente au aratat ca astrul contine insa resurse importante de apa. Potrivit unei teorii formulate in anii 1970, Luna s-ar fi format din resturile de scoarta terestra aruncate in spatiu in urma coliziunii dintre Terra si o alta planeta.

Sursa: Antena3

WikiLeaks pierde aproape 500.000 de euro pe saptamana... Studiu: Apa de pe Luna provine de la comete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x