Antena Căutare

SUA marcheaza 70 de ani de la atacul japonez asupra Pearl Harbor

Astazi se implinesc 70 de ani de cand bombardierele japoneze au lansat un devastator atac-surpriza asupra flotei americane stationate in Pearl Harbor, Hawaii. Acesta avea sa devina unul dintre cele mai tragice atacuri pe pamant american, in urma caruia peste 2.000 de soldati americani au pierit, alte mii au fost raniti, iar opt dintre cele mai puternice nave de lupta americane au fost distruse.


Dupa toate aparentele, atacul de la Pearl Harbor era o victorie tactica coplesitoare pentru japonezi si o lovitura puternica pentru americani. Insa, documente secrete recent declasificate dezvaluie faptul ca atacul a fost, in realitate, o gafa uriasa, care a pus capat, in cele din urma, dorintei Japoniei de a domina in zona Pacificului.

Tosh Minohara, agent al serviciului secret japonez si expert in diplomatie, a descoperit o serie de erori ale armatei japoneze si sustine ca, daca Japonia si-ar fi limitat tintele la teritoriile din China si Asia de Est, probabil SUA nu s-ar fi implicat niciodata in razboiul impotriva sa. Minohara explica totodata mentalitatea din cadrul aparatului militar japonez, dezvaluind rationamentul defectuos care a culminat cu cea mai marea eroare tactica, atacul de la Pearl Harbor.

sursa: Jurnalul

VIDEO! Mai multe localitati din Serbia, in pericol sa devina "orase-fantoma"... Sentinta: Un an de puscarie si 500 de lovituri de bici, pentru... blasfemie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x