Antena Căutare

Suspectul în atacul la moscheea din Norvegia respinge acuzaţiile

Tânărul norvegian care a deschis focul într-o moschee de la periferia Oslo, suspectat de omucidere şi tentativă de omucidere, respinge faptele care îi sunt reproşate, a declarat luni avocata sa pentru AFP.

Tânărul norvegian care a deschis focul într-o moschee de la periferia Oslo, suspectat de omucidere şi tentativă de omucidere, respinge faptele care îi sunt reproşate, a declarat luni avocata sa pentru AFP.

Bărbatul - identificat de presa norvegiană drept Philip Manshaus, în vârstă de 21 de ani - este acuzat în acest stadiu de tentativă de omucidere, după ce a deschis focul în moscheea Al-Noor, şi de omucidere, după descoperirea cadavrului surorii sale vitrege, în vârstă de 17 a ani, capete de acuzare care ar putea, potrivit poliţiei, să fie extinse la ”tenativă de act terorist”.

”Pot să confirm”, a declarat pentru AFP avocata Unni Fries, întrebată despre informaţii potrivit cărora clientul său respinge acuzaţiile.

Suspectul urmează să compară luni în faţa unui judecător, în vederea plasării în arest preventiv. Poliţia a cerut ca audierea să aibă loc cu uşile închise.

Sâmbătă după-amiaza el a deschis focul în Centrul islamic Al-Noor, la Baerum, o periferie rezidenţială a Oslo, după care a fost imobilizat de către una dintre cele trei persoane prezente la faţa locului şi predat poliţiei.

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost rănit uşor la mână, în atac.

Câteva ore mai târziu, anchetatorii au descoperit la domiciliul său cadavrul unei femeitinere, identificată apoi ca fiind sora sa vitregă.

Potrivit presei locale, victima era de origine chineză şi a fost adoptată de către actuala parteneră a tatălui suspectului.

Duminică, poliţia a anunţat că atacatorul de la moschee are ”vederi deextremă dreapta”. ”El are poziţii xenofobe, voia să semene teroarea”, anunţa într-o conferinţă de presă un reprezentant al Poliţiei din Oslo, Rune Skjold.

Sursa : news.ro

Statul Islamic ameninţă să-şi intensifice atentatele vizând kurzii şi coaliţia antijihadistă în Siria... Ultimul ciclu de negocieri între talibani şi americani în vederea unuii acord prin care SUA să-şi reducă prezenţa milita...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x