Antena Căutare

Taifunul Jelawat ameninta centrul Japoniei cu rafale de peste 200 km/h

Taifunul Jelawat, insotit de rafale de vant cu o viteza de peste 200 de kilometri pe ora, se indrepta duminica spre coastele de vest ale Japoniei, regiune in care autoritatile au lansat o alerta pentru inundatii si alunecari de teren, informeaza AFP.

Jelawat se afla duminica, la ora locala 14.00 (8.00, ora Romaniei), la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de extremitatea de sud a prefecturii Wakayama si se deplaseaza catre nord-est, cu rafale de vant de pana la 216 kilometri pe ora.

Potrivit Agentiei japoneze de Meteorologie, taifunul ar urma sa atinga Honshu, principala insula a arhipelagului nipon, iar ulterior regiuni centrale, inclusiv Tokyo, in cursul zilei de duminica,.

Valuri cu o inaltime de zece metri ar putea sa atinga costa de la Pacific in apropierea capitalei, regiune in care Agentia prevede ca nivelul precipitatiilor poate ajunge izolat pana la 40 de centimetri in urmatoarele 24 de ore.

Jelawat a produs cel putin 101 de raniti dupa ce a atins, sambata, sudul insulei japoneze Okinawa si prefectura Kagoshima (sud), potrivit postului public de televiziune NHK.

Foto: nasa.gov

Portughezii s-au saturat de austeritate: Zeci de mii de oameni, in strada... Siria: Marele bazar oriental din Alep, distrus de razboi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x