Antena Căutare

Tanara de 14 ani, impuscata de talibani, va fi transferata la un spital din Marea Britanie

Medicii pakistanezi au decis sa o trimita pe Malala Yousafzai, adolescenta care a fost impuscata de doua ori in cap de talibani, intr-un spital din Marea Britanie, unde ar urma sa fie operata din nou, informeaza Dawn News.

Medicul Asim Saleem Bajwa, cel care a operat-o pe Malala, a spus ca starea tinerei se imbunatateste si ca este pregatita fizic sa fie transferata la un spital cu aparaturi mai performante, care sa ii asigure ingrijirile medicale necesare. "Face progrese usoare si constante, ceea ce ne ofera motive sa fim optimisti. Recuperarea se face treptat, de aceea trebuie sa avem multa rabdare".

Malala, o eleva pakistaneza de numai 14 ani, a devenit, inca de la 11 ani, o bloggerita activa si o militanta a drepturilor femeilor. Postarile tinerei au atras atentia extremistilor talibani, care s-au infuriat atunci ca ea a scris despre dreptul la educatie al femeilor din Pakistan. Atacatorii au oprit autobuzul in care se afla Malala si au impuscat-o de doua ori in cap, dupa care au fugit de la fata locului.

Guvernul de la Islamabad a promis o recompensa de 100.000 de dolari persoanei care il va aduce in fata autoritatilor pe atacator. Sute de persoane au fost arestate, insa eliberate din lipsa de probe. In prezent, doar patru oameni au ramas dupa gratii, fiind banuite ca ar avea legaturi cu grupul extremist.

Foto: theatlantic.com

Noua Zeelanda: Monede comemorative cu personajele din "Stapanul Inelelor", puse in circulatie... Scotia e tot mai aproape de independenta. Premierul David Cameron si-a dat acordul pentru un referendum in 2014...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x