Antena Căutare

Tatăl Gretei Thunberg afirmă într-un interviu la BBC că activismul fiicei sale o face fericită

Svante Thunberg a estimat într-un interviu la BBC că fiica sa Greta este mai fericită de când a devenit militantă pentru mediu, însă a recunoscut că a avut rezerve la începutul angajamentului ei.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani, actor devenit producător, a susţinut pentru postul britanic că el şi soţia sa, cântăreaţa de operă Malena Ernman, s-au opus iniţial deciziei fiicei lor de a deveni militantă pentru conservarea mediului înconjurător.

"Credeam evident că este o idee proastă, de a o expune astfel, cu toată ura de pe reţelele de socializare", spune Svante Thunberg.

Descrisă drept o adolescentă timidă de 16 ani, Greta Thunberg a fost propulsată purtător de cuvânt al unei generaţii dominate de criza climatică de când a început să apară în faţa Parlamentului suedez în august 2018 cu un panou pe care scria "Grevă şcolară pentru climat". Ea a devenit exponentul celor tineri şi mai puţin tineri preocupaţi de mediul înconjurător, determinând milioane de persoane să ia atitudine. Greta a ajuns să fie invitată la summitul de la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a vorbi despre climat.

Familia Thunberg a realizat cât de mult a contat criza climatică pentru tânăra Greta atunci când aceasta a făcut o depresie la vârsta de 11 ani. Atunci, ea a încetat să mai mănânce, a lipsit de la şcoală şi chiar nu mai vorbea. În ciuda aprecierilor sale iniţiale, Svante Thunberg a mărturisit la BBC că este convins că fiica sa este mult mai fericită de când luptă pentru mediu.

"Ea s-a schimbat şi a putut să facă lucruri pe care altfel nu le-ar fi făcut niciodată", a spus el.

Greta Thunberg, care suferă de sindromul Asperger, nu putea mânca decât acasă şi "nu vorbea cu nimeni". Acum "este un copil obişnuit", a precizat tatăl. "Ea ştie exact ce face şi cred sincer că este foarte surprinsă de faptul că a fost atât de bine primită" de opinia publică, a adăugat Svante Thunberg.

Tânăra activistă în lupta împotriva modificărilor climatice Greta Thunberg a fost desemnată personalitatea anului 2019 de revista Time. Suedeza, în vârstă de 16 ani, a devenit reprezentanta luptei împotriva încălzirii globale în lume, unind milioane de susţinători ai cauzei sale.

Sursa : news.ro

Erdogan trimite în Parlament o moţiune în vederea autorizării desfăşurării de militari turci în Libia... Explozie în Spania, din cauza artificiilor, în timpul unui festival de Sărbători. Sunt cel puțin 14 victime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x