Antena Căutare

The Economist, despre Romania: "Guvern nou, probleme vechi"

Prestigioasa revista britanica The Economist aloca, din nou, un spatiu amplu Romaniei, dupa investirea noului Guvern al lui Mihai Razvan Ungureanu, "un istoric poliglot educat la Oxford, care pana acum a condus Serviciul de Informatii Externe".

Articolul, intitulat "Politica in Romania: Un Guvern nou, probleme vechi - Vot la doua maini si coruptie: un meniu familiar noilor conducatori", incepe cu un tablou al situatiei socio-politice din Romania, unde "majoritatea romanilor pare a se fi saturat de presedintele Traian Basescu".

"Basescu are multe calitati, dar cele bune (umorul si energia neobosita) se erodeaza, iar cele plictisitoare (impredictibilitatea, obiectivitatea redusa) ii deranjeaza din ce in ce mai mult chiar si pe sustinatorii sai", scriu jurnalistii, mentionand ca Guvernul Boc a demisionat "pe fondul protestelor fata de masurile de austeritate, coruptie si incompetenta", dar si ca "protestele din Romania au continuat si dupa reinstalarea in functie a lui Raed Arafat, cauza principala a manifestatiilor fiind aroganta guvernantilor".

De asemenea, articolul din The Economist subliniaza ca, in comparatie cu Ungaria si Grecia, "economia Romaniei pare chiar stabila, in principal datorita guvernatorului BNR Mugur Isarescu". Si noteaza ca raportul CE pe Justitie din 8 februarie a mentionat "progrese modeste" in combaterea coruptiei.

In ceea ce priveste noul Guvern, jurnalistii noteaza ca "echipei guvernamentale conduse de Mihai Razvan Ungureanu, un istoric poliglot educat la Oxford care pana acum a condus Serviciul de Informatii Externe, ii va fi greu sa recupereze terenul pierdut pana la alegerile parlamentare din noiembrie".

VIDEO! Iarna face ravagii in continuare in Europa: 450 de persoane, bilantul victimelor... VIDEO! Vulcanul Etna s-a trezit din nou la viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x