Antena Căutare

Tony Blair a facut subit o mare pasiune pentru Coran

Fostul premier britanic Tony Blair, care se convertise la catolicism abia dupa ce parasise resedinta din Downing Street, a facut acum pasiune pentru Coran. „Citesc Coranul in fiecare zi”, s-a destainuit Blair recent presei britanice.

El a inceput sa puna accentul pe importanta religiei dupa ce nu a mai fost premier si a declarat publicatiei Observer ca este „crucial, mai ales intr-o lume globalizata, sa fii «religios invatat»„. Or, citind sfanta carte a religiei islamice, pe care musulmanii o considera a fi exact cuvintele Domnului, Blair considera ca asta il ajuta sa fie, intr-adevar, un adevarat initiat in tainele religioase.

„Citesc din Coran in fiecare zi. Pe de-o parte, pentru a intelege unele lucruri care se intampla in lume, dar mai ales pentru ca este o carte extraordinar de instructiva", a spus fostul premier britanic.

Blair are „antecedente" islamice si in familie. Cumnata lui, din partea sotiei, Lauren Booth, a anuntat in octombrie ca a trecut la Islam, dupa ce avusese o „sfanta revelatie" intr-o moschee pe care o vizitase in Iran.

Citeste si Jurnalul!

Foto: EPA / Intact Images

VIDEO! Chinezii au inaugurat trenul care parcurge 1.300 de kilometri in 5 ore... Atac cu bombe si luare de ostatici, la un sediu guvernamental din Irak...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x