Antena Căutare

Top 3 al liderilor Al Qaida ramasi in libertate

Inca de la tragedia din 11 septembrie 2001, Statele Unite au alcatuit o lista a principalilor suspecti aflati la conducerea Al Qaidei. Multi dintre acestia au fost capturati sau omorati, inclusiv Osama Bin Laden, in timp ce altii noi au intrat in vizor. Iata un top 3 al celor ramasi in libertate, realizat de BBC.

Ayman al Zawahiri: Este un medic egiptean in varsta de 60 de ani, care a fost unul dintre principalii membri ai miscarii pentru "jihad islamic" din Egipt, inainte de a-l intalni pe Osama Bin Laden in Afganistan. Zawahiri a fost adjunctul lui Bin Laden si cofondator al retelei Al-Qaida. Recompensa oferita pentru capturarea sa este de 25 de milioane de dolari.


Abu Yahya al Libi: cunoscut si ca Hasan Qayid sau Yunis al-Sahrawi, a fost membru al gruparii libiene islamice de lupta, inainte sa se alieze cu Bin Laden. Acesta si-ar fi petrecut cinci ani studiind teologia in Mauritania, in anii '90. Libi sustine ca a fost capturat de fortele pakistaneze in 2002 si trimis la o baza militara a SUA, in Afganistan, de unde a evadat in 2005.

Khalid al Habib: de nationalitate egipteana sau marocana, a fost identificat in 2005 ca si comandant de teren in sud-estul Afganistanului, preluand comanda totala un an mai tarziu. Analisti sustin ca acesta opereaza sub identitati false.

sursa: Antena3.ro

foto: bosasomedia.com

A fost arestat unul dintre cei mai periculosi mafioti italieni... Nunta regala in cifre. Afla cati oameni au muncit pentru acest eveniment....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x