Antena Căutare

Trei ecologisti australieni, prizonieri la bordul unui vas japonez

Trei ecologisti australieni au ajuns prizonieri la bordul unui vas japonez. Oamenii s-au strecurat pe nava ca sa-i convinga pe marinari sa nu mai vaneze balene in apele Australiei. Cand i-a vazut, capitanul vasului a decis sa-i inchida intr-o cabina. Si acum sunt tot acolo.

Vanarea balenelor interzisa oficial, dar navele japoneze continua sa ucida aceste mamifere sub pretextul ca fac "cercetari stiintifice".

Ecologistii spun insa ca vanatoarea are doar scopuri comerciale si cer sa i se puna capat.

Navele militantilor urmaresc si hartuiesc permanent vasele japoneze, cu care poarta uneori adevarate batalii navale.

Trei militanti au mers, acum, si mai departe: profitand de intuneric, s-au urcat la bordul unui vas nipon, cu un banner pe care scria: "Duceti-ne la tarm in Australia si apoi plecati din apele noastre". Capitanul japonez i-a luat prizonieri pe ecologisti si apoi a urmat a doua parte a indemnului.

Cazul i-a indignat si pe politicienii australieni din opozitie care au cerut guvernului sa ia masuri pentru eliberarea celor trei. Cat despre colegii acestora, ei nu pot decat sa urmareasca vasul nipon cu navele lor.

Cu doua zile inaintea acestui incident o nava din flotila ecologistilor a fost avariata de un val urias in timp ce urmarea vasele japoneze.

Oficiali americani si britanici, victime ale grupului de hackeri Anonymous... Cutremur cu magnitudinea de 6,6 in Insulele Solomon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x