Antena Căutare

Trei români şi un sârb condamnaţi la închisoare în Franţa într-un furt rocambolesc de diamante în valoare de un milion de euro în 2017

Trei români au fost condamnaţi la patru ani de închisoare cu privire la un furt rocambolesc de diamante, în 2017, în valoare de un milion de euro, care nu au fost găsite niciodată, relatează AFP.

Presupusul comanditar, un sârb care a locuit în regiunea pariziană şi pe numele căruia a fost emis un mandat internaţional de arestare, a fost condamnat marţi, la rândul său, la cinci ani de închisoare de Tribunalul din Castres (Tarn).

La începutul lui 2017, răufăcătorii intră în contact, la Monaco, cu un negustor indian, Nishit Shah, şi cu asociatul acestuia, un bijutier din Tarn, pentru a le lua diamantele.

Două întâlniri au avut loc în săptămânile următoare la Milano, în locuri de lux, unde falşii cumpărători şi-au etalat presupusa bogăţie, afişând bancnote de 500 de euro şi spunând că vor să plătească diamantele în numerar. Neîncrezător, bărbatul din Tarn s-a retras de la negocieri, însă asociatul său indian le-a continuat.

În august 2017 a avut loc a treia întâlnire la Mazamet, în apripiere de Castres. Indianul a adus trei diamante, autentificate şi certificate.

Ultimele negocieri se încheie între indian şi un fals expert, de asemenea român, trimis de către falşi cumpărători. Tranzacţia este încheiată. Indianul pune cele trei diamante într-o cutie specială, sigilată, care a fost luată de către pretinsul expert.

Această cutie are un fund dublu, care îi permite falsului expert să subtilizeze pietrele preţioase.

De-a lungul acestor negocieri şi furtului, el tot iese din încăpere pentru a suna, ”cu scopul de a distrage atenţia vânzătorului”, precizează preşedinta completului.

Indianul pleacă cu cutia sigilată şi aşteaptă viramentul bancar promis. El nu va fi efectuat niciodată. Atunci deschide cutia, care este goală.

”O scamatorie într-o cutie cu fund dublu, negocieri îndelungi, înşelarea victimei”, a rezumat procurorul din Castres.

Tribunalul a dat curs cererilor din rechizitoriul parchetului şi i-a menţinut în arest pe cei trei români.

Comanditarul sârb este căutat în continuare, iar diamantele rămân de negpcit.

Proprietarul indian al diamantelor înşelat a murit în urma unei crize cardiace în 2018.

Sursa : news.ro

Premierul ucrainean Oleksiï Goncearuk demisionează şi urmează să fie înlocuit cu adjunctul său Denis Şmîgal; remaniere g... Trump discută la telefon cu liderul politic al talibanilor, mollahul Abdul Ghani Baradar, şi se declară încrezător; ”Rel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x