Antena Căutare

Trump acuză Google! Compania a depus eforturi să-i murdărească campania din 2016, pentru anul 2020 acesta va supraveghea alegerile prezidențiale

Donald Trump a acuzat marţi Google - fără să prezinte probe în acest sens - că gigantul în domeniul tehnologiei a depus eforturi să-i murdărească campania electorală în 2016 şi a avertizat că-l va supraveghea ”foarte îndeaproape” în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2020, relatează Reuters.

Şeful statului îşi relansează, într-o serie de mesaje postate pe Twitter, atacuri la adresa Google şi a CEO-ului Sundar Pichai, pe care l-a primit luna trecută la Casa Albă, evocând acuzaţii pe care le-a formulat cu privire la o legătură între motorul de căutare şi armata chineză, în pofida faptului că administraţiei a subliniat că această activitate ar fi fost limitată.

....are NOT planning to illegally subvert the 2020 Election despite all that has been said to the contrary. It all sounded good until I watched Kevin Cernekee, a Google engineer, say terrible things about what they did in 2016 and that they want to “Make sure that Trump losses...

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

....in 2020.” Lou Dobbs stated that this is a fraud on the American public. stated with certainty that they suppressed negative stories on Hillary Clinton, and boosted negative stories on Donald Ttump. All very illegal. We are watching Google very closely!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

Locatarul Casei Albe, care candidează la un al doilea mandat în 2020, sugerează că Google a încercat să o favorizeze pe Hillary Clinton în 2016, suprimând articole negative referitoare la rivala sa democrată şi promovând articole susceptibile să-i facă rău lui.

El a preluat astfel pur şi simplu acuzaţii formulate la postul conservator Fox News, postul său favorit, de către un fost inginer de la Google, potrivit căruia grupul californian ar vrea ”să se asigure că Trump pierde în 2020” şi ale unui jurnalist care dă asigurări că Google a suprimat în 2016 articole negative despre Hollary Clinton şi a promovat articole negative despre Donald Trump, scrie AFP.

Check out what is up to for the 2020 election!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

”Foarte ilegal, toate astea”, scrie el marţi pe Twitter.

”Noi supraveghem Google foarte îndeaproape”, ameninţă şeful statului.

Trump nu prezintă însă vreo probă, iar nicio procedură oficială nu a fost lansată împotriva Google.

Reprezentanţi ai Casei Albe nu au răspuns imediat Reuters, care precizează că a cerut explicaţii cu privire la măsuri pe care le-ar putea lua administraţia împotriva grupului californian.

Reuters scrie că i-a fost imposibil să contacteze imediat vreun reprezentant al Google, o filială a Alphabet.

Trump a ameninţat recent că administraţia sa va efectua anchete cu privire la Google, în urma unor comentarii ale miliardarului Peter Thiel care acuză că grupul a fost infiltrat de serviciile chineze de spionaj.

Ofensiva lui Trump împotriva giganţilor din Silicon Valley nu este nouă.

La începutul lui iulie el a organizat un summit la Casa Albă cu privire la reţele de socializare - fără principalii actori din sector, ca Twitter şi Facebook -, dar la care au participat numeroase personalităţi şi organizaţii ultraconservatoare.

El a îndemnat atunci la explorarea oricăror soluţii legislative sau în domeniul reglementării posibile, pentru a pune capăt ”complicităţii” între reţelele de socializare şi adversarii săi democraţi.

Sursa : news.ro

Bulgaria vrea să cumpere 150 de vehicule blindate pentru siguranța țării... Donald Trump îşi schimbă poziţia. Preşedintele american condamnă supremaţia albilor...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x