Antena Căutare

Trump, acuzat de rasism, îndeamnă la ”protejarea” americanilor de origine asiatică şi dă asigurări că răpândirea noului coronavirus nu este ”vina lor”

Preşedintele american Donald Trump a îndemnat la ”protejarea” americanilor de origine chineză şi a dat asigurări că răspândirea noului coronavirus nu este ”vina lor”, după ce a fost acuzat de faptul că a alimentat el însuşi suspiciuni, vorbind despre ”virusul chinez”, relatează AFP.

”Este foarte important să ne protejăm total comunitatea asiatică americană în Statele Unite şi peste tot în lume”, a scris luni pe Twitter locatarul Casei Albe.

”Aceştia sunt nişte oameni incredibili, iar răpândirea Virusului NU ESTE vina lor în niciun fel. Ei muncesc strâns împreună cu noi pentru a scăpa de el”, a adpugat Trump.

Miliardarul republican foloseşte zilnic expresia ”virus chinez” pentru a desemna noul coronavirus depistat prima oară în decembrie, la Wuhan, în centrul Chinei.

În pofida replicilor dure ale Beijingului - care refuză să fie stigmatizat -, Trump şi-a asumat această formulă, apreciind că ea este factuală şi a acuzat autorităţile chineze de faptul că au întârziat să împărtăşească informaţii despre epidemie.

Potrivit unor asociaţii care reprezintă comunitatea americanilor de origine asiatică, această retorică a început deja să alimenteze un anumit rasism.

NU VA DĂUNA MULT TIMP ECONOMIEI

Pe de altă parte, Trump a declarat tot luni că nu va lăsa noul coronavirus să cauzeze pagube de durată economiei americane şi a dat asigurări că examinează cum să repornească activitatea economică după ce se încheie restricţiile impuse timp de 15 zile în lupta împotriva virusului, relatează Reuters.

”America va fi din nou şi în curând deschisă afacerilor”, a subliniat şeful statului american într-o conferinţă de presă, la Casa Albă.

”Noi nu vom lăsa asta să se transforme într-o problemă financiară de lungă durată”, a insistat el.

Sursa : news.ro

Un fost traducător germano-afgan, condamnat la şase ani şi zece luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de spio... O înmormântare la fiecare jumătate de oră, în Bergamo: "Sunt puși în sicrie numerotate. Părinți, frați, bunici pe c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x