Căutare Live

Trump îndeamnă Rusia, Siria şi Iranul să înceteze ”carnagiul” civililor sirieni la Idleb şi laudă Turcia care ”lucrează dur” să-l oprească

Preşedintele american Donald Trump a îndemnat joi Moscova, Damascul şi Teheranul să înceteze să ucidă civili în provincia Idleb, în nord-vestul Siriei, unde forţe ruse, siriene şi iraniene şi-au intensificat bombardamentele de la jumătatea lui decembrie, relatează AFP.

”Rusia, Siria şi Iranul omoară sau sunt pe punctul să omoare mii de civili nevinovaţi în provincia Idleb. Nu o faceţi!”, a tunat pe Twitter locatarul Casei Albe, salutând Turcia, care ”lucrează dur pentru a opri acest carnagiu”.

Russia, Syria, and Iran are killing, or on their way to killing, thousands if inocent civilians in Idlib Province. Don’t do it! Turkey is working hard to stop this carnage.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

De la 16 decembrie, forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinute de aviaţia rusă, şi-au intesnificat bombardamentele în această regiune, şi poartă confruntări armate violente la sol cu jihadişti şi rebeli, în pofida unui armistiţiu anunţat în august.

Aproximativ 80 de civili au fost ucişi în această nouă escaladare.

Ankara a anunţat marţi negocieri cu Moscova în vederea unui nou armistiţiu la Idleb şi a îndemnat la încetarea imediată a atacurilor aeriene.

Franţa a reclamat, de asemenea, o ”dezescaladare imediată” şi a acuzat Damascul şi alaiţii acestuia rus şi iranian de o ”agravare a crizei umanitare”.

Regiunea Idleb este dominată de jihadişti din gruparea Hayat Tahrir al-Sham (HTS) şi mişcări rebele.

Regimul al-Assad, care deţine controlul asupra a peste 70% din teritoriul ţării, s-a declarat hotărât, în mai multe rânduri, să recucerească provincia Idleb.

Sursa : news.ro

Peste 100.000 de victime civile în ultimii zece ani în Războiul din Afganistan, anunţă ONU... VIDEO/ Panică pentru o familie la Grădina Zoologică! Un tigru a încercat să le sfâșie băiețelul care admira animalul săl...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri