Antena Căutare

Trump se mută cu domiciliul fiscal de la New York în Florida

Preşedintele american Donald Trump, care se consideră ”tratat foarte rău” de către oraşul său natal New York, a anunţat că se mută cu reşedinţa fiscală la Palm Beach, în Florida, relatează AFP.

”Familia mea şi cu mine vom transforma Palm Beach (Florida) în principalul nostru loc de reşedinţă”, a scris pe Twitter fostul om de afaceri.

”Ador New Yorkul şi newyorkezii şi aşa va fi mereu, dar, din nefericire, în pofida milioanelor pe care le plătesc impozit municipalităţii, colectivităţilor locale şi statului în fiecare an, am fost tratat foarte rău de către aleşi atât (la nivel de) oraş, cât şi (la nivel de) stat”, a deplâns el.

”Puţini au fost trataţi atât de rău”, a insistat el.

Potrivit The New York Times (NYT), Donald Trump şi soţia sa Melania au notificat deja fiscul, în septembrie, cu privire la faptul că principala lor reşedinţă este de-acum Palm Beach (sud-est).

Cotidianul citează o sursă anonimă care apreciază că preşedintele a calculat că acest loc de reşedinţă ar fi - din punct de vedere fiscal - mai avantajos pentru el.

Casa Albă a refuzat să facă vreun comentariu.

În fapt, în afară de Casa Albă, şeful statului american a petrecut cel mai mult timp, de când a intrat în funcţie, la complexul său Mar-a-Lago - 99 de zile - decât la apartamentul său din Trump Tower, în centrul Manhattanului - 20 de zile.

Donald Trump este nepopular în oraşul său natal, care votează în mod tradiţional cu opozanţii săi democraţi.

Trump Tower este un loc de maniefstaţii regulate, iar autorităţile locale s-au opus în multe rânduri planurilor miliardarului.

”Adio şi n-am cuvinte”, a reacţionat pe Twitter guvernatorul statului New York Andrew Cuomo. ”Nu este ca şi cum @realDonaldTrump îşi plătea impozitele aici, oricum. Al tău e, Florida”.

Sursa : news.ro

Nou consilier economic la Casa Albă... Trump critică acordul Brexitului al lui Johnson şi se amestecă în campania electorală britanică...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x