Antena Căutare

UE a blocat conturile si nu mai acorda vize unui grup de 21 de oficiali din Belarus

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru a bloca averile si a priva de vize 21 de reprezentanti ai aparatului de politie si justitie din Belarus, responsabili de reprimarea opozitiei dupa alegerile din decembrie 2010, in cursul carora Aleksandr Lukasenko a fost reales cu peste 80 la suta din voturi, intr-un scrutin marcat de grave nereguli.

Autoritatile de la Misk au criticat decizia UE si au anuntat masuri de retorsiune, retragandu-si deja ambasadorii la UE si din Polonia.

"Hotararea Consiliului UE evidentiaza continuarea politicii de presiune. Noi, in repetate randuri, am explicat la toate nivelurile lipsa de perspectiva a unei asemenea politici in relatiile cu Republica Belarus. Drept raspuns, partea belarusa va interzice intrarea in Belarus a acelor persoane din Uniunea Europeana care au contribuit la introducerea de masuri restrictive", a anuntat, printr-un comunicat, Ministerul belarus de Externe.

25 de hackeri Anonymous, arestati in Argentina, Chile, Columbia si Spania... ONU: Bilantul victimelor regimului Assad "depaseste cu mult 7.500 de morti"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x