Antena Căutare

UE blocheaza vanzarea produselor petroliere libiene

"In concluziile Consiliului European au fost condamnate escaladarile conflictelor dintre stat si populatie din Siria, Yemen si Bahrain. In ceea ce priveste Libia, s-a stabilit urgentarea masurilor de asistenta umanitara, protejarea populatiei civile, sprijin pentru aspiratile democratice ale libienilor si se face afirmatia ca operatiunile in Libia vor continua pana cand populatia va fi in siguranta. De asemenea, Consiliul a aprobat lansarea demersurilor pentru cresterea nivelului de sanctiuni pentru Libia, acest nivel vizand in primul rand blocarea vanzarilor de produse petroliere de catre regimul Gaddafi, in asa fel incat in lupta impotriva acestui regim criminal sa poata sa fie taiate si resursele financiare care ar putea prelungi existenta regimului", a declarat astazi la Bruxelles presedintele Traian Basescu.

El a explicat ca blocarea vanzarilor de titei nu inseamna folosirea unor mijloace militare, ci pur si simplu inghetarea de catre UE a platilor titeiului achizitionat sau in curs de achizitionare sau care este contractat din Libia in perioada urmatoare.

Consiliul European a mai decis cresterea cu un miliard a plafonului Bancii Europene de Investitii pentru statele din vecinatatea sudica, banii urmand sa fie utilizati pentru proiecte-programe in aceste state. De asemenea, potrivit sefului statului, Comisia Europeana va cauta in perioada urmatoare solutii pentru numarul mare al refugiatilor, dincolo de ajutorul umanitar.

Sursa: Jurnalul National

Fost europarlamentar britanic, obligat sa restituie 345.000 de lire alocate unei firme conduse de sotia si fiica sa... Qatarul, prima tara araba care participa la raidurile aeriene din Libia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x