Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

UK: Homosexualii se casatoresc in biserica, din 2012

Persoanele de acelasi sex se vor putea casatori in bisericile din Regat, conform ministrului delegat pentru Egalitate de sanse, anunta Daily Mail. 45% dintre britanici nu sunt insa de acord cu ceremoniile religioase pentru homosexuali.

In ciuda acestei initiative, Biserica Angliei nu are nici o intentie sa-si deschide portile mirilor homosexuali sau sa acorde binecuvantare partenerilor de viata de acelasi sex.

Anuntul ministrului ii face pe multi sa se teama ca bisericile vor fi totusi obligate sa casatoreasca cuplurile gay, desi ministerul a dat asigurari ca nici o biserica nu este fortata sa faca acest lucru.

"Guvernul e hotarat sa sterga barierele parteneriatului civil de ordin religios si sa dea dreptul oricui sa faca ce vrea", a spus ministrul.

Aceste reforme fac parte din propunerea coalitiei in numele egalitatii de sanse si libertate religioasa. Propunerea vine inaintea consultarilor din Parlament pe tema casatoriilor gay, ce vor avea loc in primavara viitoare. Chiar David Cameron si-a anuntat sustinerea pentru casatoriile intre gay, in sedinta Laburistilor de luna trecuta.

Preotii ar putea fi sanctionati daca refuza casatoriile

Andrea Minichiello Williams, din partea grupului Preocuparea Crestina, a spus insa ca schimbarile vor inseamna pierderea libertatii religioase si amenintarea preotilor care se opun.

"Bisericile vor fi inevitabil fortate sa gazduiasca aceste ceremonii, iar cele care vor refuza vor fi umilite si reclamate. Nimeni nu crede in asigurarile guvernului care spune ca nu vor fi probleme", a spus acesta.

"Acum, cand si Primul Ministru a anuntat introducerea casatoriilor de acest gen, bisericile vor trebui sa se adapteze foarte repede, iar preotiii care oficializeaza doar casatorii intre un barbat si o femeie pot fi fortati sa renunte la functii", a incheiat acesta.

Foto: odt.co.nz

Recomandari