Antena Căutare

Un atac cibernetic a vizat site-ul WikiLeaks.org

Site-ul WikiLeaks a anuntat marti ca a fost tinta unui atac cibernetic dupa ce a fost criticat ca a publicat mii de noi telegrame diplomatice americane, punand in pericol sursele americane si obiectivele Statelor Unite in materie de politica externa, informeaza AFP.

"WikiLeaks.org face obiectul unui atac cibernetic in acest moment", a facut cunoscut site-ul specializat in publicarea documentelor confidentiale, prin intermediul unui mesaj laconic difuzat pe Twitter.

Mesajul a fost insotit de un link spre site-ul cablegatesearch.net unde era posibil sa fie consultate copii ale telegramelor diplomatice americane pe care WikiLeaks le publicase deja.

Atacul informatic a avut loc in aceeasi zi in care Statele Unite au denuntat divulgarea de catre WikiLeaks a acestor noi telegrame diplomatice afirmand ca demersul "pune in pericol securitatea unor persoane".

Cotidianul New York Times a mentionat ca unele dintre cele 133.887 de telegrame publicate in ultima saptamana de WikiLeaks contin nume de persoane care au vorbit sub protectia anonimatului cu diplomati americani, fapt dezmintit marti de WikiLeaks.

Citeste si Jurnalul

FOTO: Intact Images

Publicatia Financial Times si-a retras aplicatiile din App Store... Dublu atentat sinucigas in Cecenia: sapte morti si 18 raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x