Live acumFilm: Fara obligatii (SUA 2011)
Prime Time 20:00iUmor

„Te rog! Nu mă omorî! Nu pot să respir!”. Un bărbat a murit, după ce un polițist a îngenuncheat pe gâtul lui! Imagini tulburătoare! VIDEO

Un bărbat afro-american din statul american Minnesota a murit, după ce un polițist a îngenuncheat, luni, pe gâtul lui. Victima l-a rugat pe agent să nu îl omoare. Momentul a fost filmat.

„Te rog! Nu mă omorî! Nu pot să respir!”. Un bărbat a murit, după ce un polițist a îngenuncheat pe gâtul lui! Imagini tulburătoare! VIDEO

În imaginile video se vede cum bărbatul, George Floyd, despre care se crede că are aproximativ 40 de ani, este auzit cum geme și spune de mai multe ori „nu pot să respir” și, la un moment dat, îl roagă pe polițist să nu îl omoare. Bărbatul apare apoi nemișcat în timp ce este pus pe o targă și urcat într-o ambulanță. El a murit la spital.

Martorii i-au cerut ofițerului să-și ia genunchiul de pe gâtul bărbatului, observând că acesta nu se mișcă. „Îi curge sânge din nas” și „Ridică-te de pe gâtul lui”, se aude în înregistrarea video.

Reacția Poliției din Minnesota

Incidentul din Minneapolis, petrecut luni seară, a început după ce ofițerii l-au localizat pe bărbat în mașina sa, a declarat poliția într-un comunicat. După ce i s-a cerut să se îndepărteze de vehicul, bărbatul a opus rezistență fizică, potrivit poliției.

Poliția din Minnesota a recunoscut că bărbatul din filmarea făcută luni, care era acuzat de falsificare, a murit în urma unui „incident medical” într-o „interacțiune a poliției”.

„De ce dai în mine?”. Un tânăr, bătut de un polițist, în București! I-a dat pumni în față! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! VIDEO

„Ofițerii au reușit să-l încăușeze pe suspect și au remarcat că pare să aibă o problemă medicală”, a mai spus poliția.

După ce imaginile video au fost publicate, patru angajați ai Poliției din Minneapolis care au fost implicați în incidentul petrecut luni au fost concediați. FBI a anunțat că se implică în anchetarea incidentului.

A fost violată în secția de poliție! O tânără de 26 de ani, victima unui polițist! „Această poveste este mai rea decât iadul”

„Cred în ceea ce am văzut, iar ceea ce am văzut e greșit pe toate planurile. Să fii negru în America nu ar trebui să fie o pedeapsă cu moartea”, a spus primarul din Minneapolis, Jacob Frey.

Incidentul amintește de cazul lui Eric Garner, un bărbat de culoare care a murit în timp ce era arestat în 2014. Garner era ținut de gât de un polițist și, la fel, a spus de mai multe ori că nu poate respira.

Marți, a avut loc un protest, la locul incidentului. Manifestaâia a fost inițial pașncică, dar lucrurile au degenerat. Autoritățile au folosit gaze lacrimogene.

Recomandari