Live acumMireasa
Prime Time 20:00iUmor

Un diplomat turc a fost ucis într-un atac armat la Erbil

Un angajat al Consulatului General turc la Erbil a fost ucis miercuri de persoane necunoscute, în timp ce lua masa într-un restaurant în capitala Kurdistanului autonom irakian, un atac armat în urma căruia un purtător de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, a ameninţat cu un ”răspuns adecvat”, relatează AFP.

”Vom răspunde adecvat autorilor acestui atac laş”, a ameninţat într-un mesaj postat pe Twitter purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, însă fără să desemneze vinovaţi.

Angajatul ”a căzut ca martir”, în urma unui atac armat care a avut loc în exteriorul consulatului, a anunţat Minuisterul turc de Externe într-un comunicat.

Un ofiţer de poliţie din Irak a declarat anterior pentru AFP că trei persoane - inclusiv viceconsului turc - au fost ucise într-un atac într-un restaurant.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce Ibrahim Kalin a anunţat că autorii erau căutaţi şi a prezentat condoleanţe rudelor victimei.

Această regiune kurdă autonomă se află la frontiera cu Turcia.

BREAKING - LIVE: The Turkish deputy consul-general and two consul staff were shot dead inside a restaurant in the suburb of Ankawa, in Iraqi's Erbil, security sources say.

Developing story:

— Al Jazeera News (@AJENews)

Trupe turce desfăşoară, din mai, în Kudustanul irakian, o operaţiune împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), clasificat drept ”organizaţie teroristă” de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

Ofiţerul de polişie din Irak, care a cerut protecţia anonimatului, a adăugat că autorul sau autorii tirurilor aufugit de la faţa locului.

Potrivit unui martor, un atacator a pătruns în restaurant, a deschis focul şi apoi a fugit cu un vehocul care-l aştepta afară.

Martori au declarat că baraje au fost instituite la faţa locului şi în jurul cartierului Ainkawa, în care se află numeroase restaurante.

Acest atac nu a fost revendicat imediat, iar un purtător de cuvânt al aripii armate a PKK, Dyar Denir, a anunţat că acestea nu au vreo legătură cu acest atac armat.

Sursa : news.ro

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro