Antena Căutare

Un elicopter NATO ar fi fost doborat de talibanii din Afganistan

Talibanii pretind ca lupatorii lor au reusit sa doboare, marti, un elicopter de transport militar, apartinand NATO. Aparatul de zbor este un CH-47 Chinook si s-a prabusit in provincia Zabul, din sudul Afganistanului.

Martorii oculari au spus ca toti cei aflati la bordul elicopterului au murit.

Oficialii NATO au spus ca elicopterul se intorcea la baza, dupa executarea unei misiuni. Nu s-au oferit detalii despre cati militari se aflau la bord si nici despre carei tari apartinea aparatul.

In prezent, Statele Unite, Marea Britanie si Olanda detin elicoptere Chinook, care sunt folosite pe frontul din Afganistan.

Televiziunea iraniana a informat, ieri, despre un eveniment in care un elicopter militar american a aterizat de urgenta in acea regiune.
Reprezentantii ISAF (Forta de Asistenta si Securitate Internationala) nu au comentat acest incident.

Deseori, insurgentii afgani exagereaza in asumarea succeselor militare si profita de orice accident sau defectiune tehnica a aparatelor NATO, pe care ulterior le revendica ca fiind meritul lor.

Sursa: Antena3

FOTO: EPA / Intact Images

Vladimir Putin va fi sarbatorit de ziua lui la fel ca Stalin... Nigeria: Cel putin 26 de studenti au fost ucisi, in urma unui atac armat asupra unui camin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x