Antena Căutare

Un membru al unei trupe de black metal a incendiat trei biserici în SUA pentru a deveni celebru

Un membru al unei formații de black-metal, s-a declarat vinovat pentru incendierea a trei biserici afro-americane din statul american Louisiana.

Un membru al unei trupe de black metal a incendiat trei biserici în SUA pentru a deveni celebru
Un membru al unei trupe de black metal a incendiat trei biserici în SUA pentru a deveni celebru

Holden Matthews, 22 de ani, a recunoscut că a declanșat incendiile pentru a-și crește popularitatea, au spus procurorii, relatează BBC NEWS.

În decurs de 10 zile, tânărul a incendiat trei biserici baptiste din zona Opelousas, începând cu sfârșitul lunii martie 2019. Riscă între 10 și 70 de ani de închisoare, iar pedeapsa va fi pronunțată pe 22 mai.

Procurorii federali nu au spus dacă există un element rasial al faptelor lui Matthews, însă el a declarat că este vinovat și infracțiunea se referă la ură.

Tânărul este fiul unui functionar al statului, a dat foc acelor biserici „din cauza caracterului religios al clădirilor”, spun procurorii.

Acesta este vinovat pentru patru acuzații penale federale, inclusiv trei pentru daune intenționate asupra proprietăților religioase. De asemenea, el a pledat vinovat și pentru alte șase infracțiuni de drept comun.

Cele trei biserici baptiste pe care le-a vizat au fost Biserica Baptistă Sf. Maria din Port Barre (pe 26 martie), Biserica Baptistă Greater Union din Opelousas (pe 2 aprilie) și Biserica Baptistă Mount Pleasant din Opelousas (pe 4 aprilie).

Cele trei biserici au fost distruse complet în incendii, însă nicio persoană nu a fost rănită.

În timpul audierii, Matthews a spus că a vizat în mod special acele biserici. El a făcut acest lucru pentru că a încercat să imite incendierile de biserici făcute de adepții muzicii de black metal din Norvegia, în anii '90. Atunci, cel puțin 50 de biserici creștine din Norvegia au fost incendiate în numele black metal-ului.

Membrul trupei de black metal, Matthews le-a spus procurorilor că a incendiat cele trei biserici din convingerea că gesturile îi vor ridica statutul în lumea muzicii black metal.

El a recunoscut că a postat pe Facebook imagini și clipuri cu incendiile „pentru a se promova în comunitatea black metal”.

Țara în care natalitatea crește alarmant și unde se fac campanii de sensibilizare pentru a stopa fenomenul... Noul coronavirus din China, denumit de OMS ”COVID-19”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x