Un mort şi doi răniţi într-o bază paramilitară pro-iraniană în Irak după un bombardament cu dronă

 

Acest bombardament, care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, la nord de capitala irakiană Bagdad, intervine pe fondul unor temeri ale autorităţilor irakiene cu privire la faptul că tensiuni între cei doi aliaţi ai săi - Statele Unite şi Iranul - ar putea să degenereze pe terirtoriul irakian.

”Baza Al-Shuhada aparţinând (unităţilor) Hashd al-Shaabi, în regiunea Amerli, a fost bombardată (vineri) în zori (...) de o dronă neidentificată”, a anunţat Comandantul Militar irakian într-un comunicat. ”Două persoane au fost rănite”, a precizat el.

Un reprezentant al Hashd al-Shaabi - unităţi paramilitare dominate de mişiţii şiite - a anunţat că ”un combatant din cadrul Hashd al-Shaabi a fost ucis, iar alţi doi răniţi”.

Un ofiţer de poliţie care a intervenit la faţa locului exploziei a confirmat AFP existenţa unui mort şi a dat asigurări că cei doi răniţi sunt ”ingineri militari iranieni” prezenţi în bază.

Iranul dă asigurări - în mod oficial - că nu este prezent în Irak.

Însă, potrivit unor experţi, instructori iranieni formează cu regularitate combatanţi irakieni.

Unii instructori au fost prezenţi alături de paramilitari în războiul împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic (SI).

Statele Unite sunt prezente, la rândul lor, în diverse baze militare în Irak şi formează - în cadrul coaliţiei antijihadiste - trupe regulate irakiene.

Sursa : news.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI