Antena Căutare

Un nepot al lui Stalin acuza Arhivele ruse de fals in documente

Un tribunal din Moscova a inceput marti examinarea unei plangeri a lui Evgheni Djugasvili, nepotul dictatorului sovietic Iosif Stalin /nascut Iosif Djugasvili/, impotriva Agentiei Federale a Arhivelor statului rus pe care o acuza de falsificarea documentelor asupra implicarii bunicului sau in masacrul celor peste 22.000 de ofiteri polonezi in anul 1940 in padurea Katyn, de langa Smolensk

"Procesul este in curs", a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Tverskoi din Moscova, Aleksandra Berezina, conform Agerpres.

Evgheni Djugasvili acuza Agentia Federala a Arhivelor /Rosarhiv/ de a fi publicat la 28 aprilie aprilie false documente asupra problemei Katyn pe site-ul sau de internet. El a cerut tribunalului sa recunoasca faptul ca documentele asupra implicarii directe a dictatorului sovietic in masacrul de la Katyn "sunt neconforme cu realitatea si ca acestea aduc atingere lui Iosif Stalin".

Nepotul lui Stalin cere de asemenea ca Agentia Arhivelor sa scoata documentele de pe site-ul sau oficial si sa-i plateasca o suma de 10 milioane de ruble (245.340 euro) ca despagubiri morale.

La 28 aprilie, Rosarhiv a postat pe internet copiile digitale ale unor documente originale din Dosarul Katyn, ele fiind in premiera publicate in Rusia, din ordinul presedintelui Dmitri Medvedev. Printre documentele postate pe internet, declasificate din 1992 si deja transmise Varsoviei, figureaza si o nota semnata de Stalin a lui Lavrenti Beria, seful NKVD, in care acesta propune executarea ofiterilor polonezi arestati.

Evgheni Djugasvili a pierdut pana acum mai multe procese pentru "atingerea onoarei" bunicului sau pe care le-a intentat publicatiilor ruse care au denuntat crimele comise de "tatucul popoarelor".

Nou scandal la curtea Angliei: Printul Charles nu e tatal biologic al lui Harry?... Zapatero considera ca expulzarile tiganilor din Franta nu au la baza motive etnice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x