Antena Căutare

Un orasel cu doar 240 de locuitori are cea mai mare datorie publica din Spania: 4,6 milioane de euro

Un orasel cu doar 240 de locuitori detine neplacutul record al localitatii cu cea mai mare datorie publica din Spania: 4,6 milioane de euro, de aproape zece ori mai mult decat datoria capitalei, Madrid. Primarul da vina pe fosta administratie locala, care, bineinteles, respinge acuzatiile. Intre timp, nimeni nu poate spune cum si cand va fi platita uriasa datorie.

Oraselul Peleas de Abaho nu are, la prima vedere, nimic deosebit. Cu toate acestea, fiecare din cei 240 de locuitori poarta pe umeri o datorie de 20.000 de euro. Bancile au pus deja sub sechestru toate proprietatile municipale, iar oamenii nu pot decat sa se intrebe cum s-a ajuns aici si cum vor iesi din criza.

Actualul primar a fost ales acum noua luni, dupa ce, timp de peste trei decenii, orasul a fost administrat de o politiciana locala si apoi de fiul ei. Primarul ii acuza ca au risipit fondurile municipalitatii si ai celei mai importante institutii din oras - un camin de batrani.

Localnicii isi pun speranta in guvern, dar este greu de crezut ca acesta ii va ajuta, dat fiind ca bugetul spaniol este deficitar si strict supravegheat de institutiile europene.


Bangladesh: Cel putin 150 de persoane date disparute dupa naufragiul unui feribot... VIDEO! Zeci de rechini s-au adunat la doar 700 de metri de o plaja din Australia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x