Antena Căutare

Un spital a plătit șase milioane de dolari moştenitorilor lui Neil Armstrong care au formulat acuzaţii de malpraxis

Într-o declaraţie făcută în septembrie 2014, spitalul şi îngrijitorii au susţinut că tratamentul a fost corect. Instituţia a fost de acord cu înţelegerea de 6 milioane de dolari pentru a evita publicitatea pe care ar fi făcut-o moştenitorii lui Neil Armstrong.

Un spital a plătit 6 milioane de dolari moştenitorilor astronautului Neil Armstrong într-un acord confidenţial privind acuzaţiile că în urmă cu şapte ani complicaţiile post-operatorii au dus la moartea lui, informează The Guardian.

Suma de pe urma acordului din 2014 a ajuns la zece rude ale celui care a făcut istorie în urmă cu 50 de ani, când a devenit primul om care a păşit pe Lună, potrivit documentelor depuse la o curte de justiţie din Cncinnati, Ohio, care au devenit publice marţi.

Văduva lui Armstrong, Carol, nu a primit bani în urma înţelegerii. Fii lui, Mark şi Rick, au susţinut că îngrijirea primită la spitalul Mercy Health-Fairfield l-a costat viaţa pe tatăl lor.

Neil Armstrong a murit pe 25 august 2012, la vârsta de 82 de ani.

Într-o declaraţie făcută în septembrie 2014, spitalul şi îngrijitorii au susţinut că tratamentul a fost corect. Instituţia a fost de acord cu înţelegerea de 6 milioane de dolari pentru a evita publicitatea pe care ar fi făcut-o moştenitorii lui Armstrong.

Maureen Richmond, purtătoarea de cuvânt a spitalului, a transmis că nu pot fi divulgate detalii privind acordul, familia pacientului şi autorităţile doresc să menţină chestiunea privată.

Carol Armstrong a declarat pentru New York Times că a semnat înţelegerea, ca executor, dar nu a primit nicio parte din bani.

Neil Armstrong a fost internat în august 2012 pentru o intervenţie la inimă. În urma acesteia, au apărut complicaţii şi astronautul a murit.

Cea mai mare parte din acord, 5,2 milioane de dolari, a fost împărţită între fiii lui Armstrong. Fratele şi sora lui au primit câte 250.000 de dolari, iar cei şase nepoţi, câte 24.000 de dolari. Onorariul avocatului a fost de 160.000 de dolari.

Sursa : news.ro

O fetiță de nouă ani a fost atacată de un bizon! A aruncat-o în aer! Părinții au fugit și au lăsat-o în urmă! Imagini șo... Un preot, prins cu 87.000 de euro furați din donațiile enoriașilor! Cum a fost descoperit, în California...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x