Antena Căutare

Zâna măseluță a Braziliei! Repară dinții oamenilor săraci, care nu își permit intervenții stomatologice

Un medic stomatolog din Brazilia călătorește prin întreaga țară, reparând dinții oamenilor săraci, care nu își permit să plătească o intervenție stomatologică.

Zâna măseluță a Braziliei! Repară dinții oamenilor săraci, care nu își permit intervenții stomatologice
Felipe Rossi

Un medic stomatolog din Brazilia călătorește prin întreaga țară, din dorința de a repara dantura oamenilor săraci, care nu își permit să plătească pentru niciun fel de intervenâie stomatologică.

Acesta și-a început călătoria în anul 2016, când medicul Felipe Rossi a făcut voluntariat în Africa, alături de organizația non-guvernamentală Mission Africa.

La întoarcerea în Brazilia, stomatologul și-a dat seama că ar putea face același lucru în țara sa natală. Așa s-a născut Port1sorriso, o organizație non-guvernamentală care le asigură servicii stomatologice oamenilor din comunitățile defavorizate.

La început, în organizație au fost implicați doar Rossi și doi prieteni de-ai săi. Cei trei au călătorit în peste zece state din Brazilia și în două țări africane, pentru a-i trata pe oamenii fără posibilități materiale.

„M-am întors din Africa impresionat de problemele cu care se confruntă oamenii de acolo și am decis să-mi folosesc cunoștințele medicale pentru a-i ajuta pe cei din țara mea”, a relatat Rossi.

Potrivit acestuia, peste 20 de milioane de brazilieni (aproximativ 10% din populația totală a țării) nu au fost niciodată la dentist.

Acum, campania pornită de Rossi a luat amploare. Organizația non-guvernamentală are peste 20 de angajați și aproximativ 4.000 de voluntari, care merg cu Rossi în comunitățile defavorizate, pentru a le da o mână de ajutor celor nevoiași.

Organizația a publicat mai multe fotografii cu oamenii înainte și după intervențiile stomatologic.

Rezultatele sunt evidente: fețele oamenilor sunt schimbate, iar odată cu noua dantură ei și-au recăpătat încrederea în sine.

Foto! Un bărbat s-a aruncat în aer în apropierea Ambasadei SUA de la Tunis... Cel puţin 18 răniţi într-un atac vizând o comemorare politică la Kabul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x