Antena Căutare

Un vaccin împotriva coronavirusului, testat pe oameni, de săptămâna viitoare! Când ar putea fi disponibil

Un vaccin pentru coronavirus va fi testat pe oameni, începând de săptămâna viitoare, de o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford, după ce a fost deja testat cu succes pe mai multe specii de animale.

Un vaccin împotriva coronavirusului, testat pe oameni, de săptămâna viitoare! Când ar putea fi disponibil
Un vaccin împotriva coronavirusului, testat pe oameni, de săptămâna viitoare! Când ar putea fi disponibil | profimediaimages.ro

Echipa ştiinţifică de la Oxford se va alătura altor grupuri de cercetători – două din SUA şi una din China – în testările pe oameni ale vaccinului. Pentru această etapă au fost recrutaţi deja 520 oameni, cu vârste de la 18 la 55 ani.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat că mai mult de 70 vaccinuri sunt dezvoltate la nivel global pentru noul coronavirus, ce a infectat peste două milioane de oameni şi a ucis aproape 130.000 de persoane.

S-a descoperit un tratament pentru pacienții COVID-19 aflați aproape de moarte! Procedura este brutală! „Te aștepți să o vezi în filme, nu în realitate”

Experţii au estimat însă că va dura cel puţin 18 luni ca să creeze un vaccin care să poată fi pus la dispoziţia tuturor.

Când ar putea fi disponibil vaccinul împotriva coronavirusului

Sarah Gilbert, specialist în vaccinuri de la Oxford, s-a declarat încrezătoare în procent de 80% că va fi un succes. Acesta ar putea fi gata în septembrie.

Un român de 34 de ani, tată a opt copii, a fost ucis de coronavirus, la Londra! Era singurul sprijin al familiei sale! „Erau gata să-l externeze! Au crezut că a învins COVID-19” – FOTO​

Totuşi, fabricarea la scară largă a vaccinului de la Oxford nu intră în calcul deocamdată, pentru că resursele universităţii sunt limitate, iar discuţiile cu companii care l-ar putea produce sunt la început.

Pentru ca oamenii din toată lumea să beneficieze de vaccin este necesară o tehnologie avansată care să permită fabricarea a miliarde de doze pe an – ceea ce ar dura ani.

Covid-19 în Australia - Peste 90% dintre cazurile simptomatice, detectate. Restricţiile rămân în vigoare încă patru săpt... Ambasada României la Moscova anunţă că a finalizat lista nominală a celor peste 20.000 de prizonieri de război şi civili...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x