Antena Căutare

Un vulcan, Muntele Asama, intră în erupţie în Japonia şi antrenează o restricţionare a accesului

Un vulcan japonez, situat la aproximativ 140 de kilometri vest de Tokyo, a intrat în erupţie în noaptea de miercuri spre joi pentru prima oară din 2015, antrenând restricţionări de acces, relatează AFP.

Muntele Asama, unul dintre vulcanii cei mai activi din ţară s-a trezit în cursul nopţii şi a proiectat cenuşă şi fum la aproape 2.000 de metri în atmosferă.

Agenţia Meteorologică Naţională japoneză a ridicat imediat alerta cu un nivel, la 3 - pe o scală de 5 nivele -, care indică interdicţia de apropiere la mai puţin de patru kilometri de locul erupţiei.

Roci şi gaz vulcanic fierbinte ar putea afecta o rază de patru kilometri în jurul craterului, a avertizat agenţia.

În funcţie de direcţia vântului, aglomeraţiile din vecinătatea vulcanului ar putea fi afectate de căderi de pietre mici şi cenuşă, a avertizat ea.

Mai multe persoane care campau în apropiere au fost evacuate către un refugiu în care au petrecut noaptea.

Gaz vulcanic continua joi dimineaţa să fie proiectat în aer, însă la un nivel ”normal”, a declarat pentru AFP un reprezentant al agenţiei. ”Nu observăm o creştere a activităţii”, a precizat el.

Sursa : news.ro

Donald Trump afirmă că Rezerva Federală este prea mândră pentru a recunoaşte că a greşit... Obișnuit să practice sporturi extreme, un youtuber și-a pierdut viața după un salt ilegal cu o parașută care nu s-a mai ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x