Antena Căutare

UPDATE! Alegeri in Rusia: Partidul lui Putin, doar 48,5% din voturi

Rusii au votat duminica in cadrul alegerilor legislative, confirmand estimarile conform carora scrutinul ar urma sa fie castigat de partidul Rusia Unita, condus de premierul Vladimir Putin, intr-un peisaj politic inchis, conform AFP. Partidul lui Putin a castigat, potrivit exit-poll-urilor, dar scorul inregistrat e sub cel obtinut in 2007.

UPDATE 19.20: Primul exit-poll: Partidul Rusia Unita a pierdut voturi, inregistrand 48,5% din sufragii. Partidul Comunist a luat 19,8%, iar Rusia Dreapta, 12,8%, potrivit AFP.

UPDATE 18.35: La Sankt-Petersburg, 30 de opozanti care incercau sa organizeze o manifestatie neautorizata la Gostini Dvor, in centrul orasului, au fost retinuti, a declarat Viaceslav Stepcenko, purtatorul de cuvant al politie locale.

UPDATE 14.45: In jurul orei 14:00, cativa militanti din miscarea Frontului de Stanga, care au facut apel la o reuniune in Piata Revolutiei din Moscova, au fost imbarcati fara menajamente in masinile politiei in timp ce incercau sa manifesteze fara autorizatie.

Liderul formatiunii a fost arestat chiar inainte de a ajunge la locul manifestatiei.

UPDATE 12.50: Mai multe site-uri independente au fost blocate duminica dimineata, inclusiv cele ale mass-media si a ONG-ului Golos, care monitorizeaza fraudele electorale si care s-a aflat in colimatorul puterii in ultima saptamana. In acelasi timp, autoritatea electorala din Rusia a primit peste 8.000 de sesizari de frauda.

Campania a fost marcata de nereguli si presiuni fara precedent.

Circa 110 milioane de votanti sunt chemati sa desemneze 450 de deputati ai Camerei inferioare a Dumei (Parlament), in cadrul unui scrutin-test pentru premierul rus.

Vladimir Putin se pregateste sa revina la Kremlin in 2012, dupa doua mandate consecuvite de presedinte in perioada 2000 - 2008.

Birourile de vot s-au deschis la ora locala 08:00 la Moscova si se vor inchide la ora 17:00.

Alte trei formatiuni fac parte din componenta actuala a Camerei inferioare: Partidul Comunist, Partidul Liberal - Democrat si Rusia Dreapta. Toate ar urma sa depaseasca pragul minim de 7% pentru a intra din nou in Duma.

Conform ultimelor sondaje al unui institut independent, partidul Rusia Unita, a carui lista este condusa de presedintele Dmitri Medvedev, era creditat cu 56% din intentiile de vot in noiembrie, dupa ce a pierdut circa 12 procente intr-o singura luna.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Italia intra in zodia austeritatii... Financial Times: Acordul Merkel - Sarkozy pentru viitorul zonei euro sau Franta - Germania 1-0...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x