Antena Căutare

UPDATE: Cel puţin 64 de civili au fost ucişi, iar alţi 320 au fost răniţi / Cel puţin 40 de persoane au fost ucise / Explozie puternică la Kabul, în cartierul palatului prezidenţial. Ferestre şi uşi au fost scoase din balamale

O explozie puternică a avut loc miercuri la Kabul, iar coloane de fum se ridicau deasupra centrului capitalei afgane, într-o zonă în care se află palatul prezidenţial şi ambasade străine, relatează Reuters.

O explozie puternică a avut loc miercuri la Kabul, iar coloane de fum se ridicau deasupra centrului capitalei afgane, într-o zonă în care se află palatul prezidenţial şi ambasade străine, relatează Reuters.

UPDATE: Cel puţin 64 de civili au fost ucişi, iar alţi 320 au fost răniţi în atentatul cu bombă care a zguduit miercuri dimineaţa cartierul diplomatic de la Kabul, potrivit unui nou bilanţ prezentat de Ministerul afgan de Interne, relatează AFP.

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 49 de morţi şi peste 300 de răniţi. Explozia a fost provocată de către un ”kamikaze care a detonat un vehicul-capcană în Piaţa Zanbaq, în al zecelea district din Kabul”, se arată în acest comunicat.

UPDATE: Cel puţin 40 de persoane au fost ucise sau rănite în enorma explozie care a avut loc miercuri dimineaţa în cartierul diplomatic din Kabul, a anunţat Ministerul afgan de Interne, relatează AFP.

”Există cel puţin 40 de morţi şi răniţi”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Najib Danish, fără să furnizeze alte detalii imediat.

Peste 60 de răniţi, în principal civili, au fost aduşi la spitale, a anunţat pe de altă parte un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ismael Kawoosi.

UPDATE: Mai multe persoane au fost ucise şi rănite în explozia din centrul capitalei afgane, în apropiere de intrarea fortificată în sediul Ambasadei Germaniei, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul Basir Mujahid, relatează Reuters.

”A explodat o maşină-capcană în apropiere de ambasada germană, însă acolo sunt şi alte complexe şi birouri importante în apropiere”, a spus purtătorul de cuvânt. ”Este dificil să spunem care a fost ţinta exact”, a subliniat Mujahid.

Suflul exploziei, care a avut loc într-o zonă în care se află palatul prezidenţial şi ambasade, a spulberat geamuri şi a scos uşi din balamale ale unor case aflate pe o rază de mai mulţi metri.

Nimeni nu a revendicat imediat explozia. Un purtător de cuvânt al talibanilor a anunţat că strângea informaţii.

___________________________________________________________________________

Case situate la sute de metri de explozie au fost avariate de suflu. Ferestre şi uşi au fost scoase din balamale.

Deocamdată nu există informaţii despre posibile victime.

Iubirea nu ţine cont de religie. O dovedeşte un tânăr musulman din Manchester: Zeci de oameni s-au înghesuit să-l îmbrăț... O clinică veterinară din Dublin angajează un mângâietor de feline! Clinica oferă aproximativ 25 de mii de euro pe an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x