Antena Căutare

UPDATE! Fukushima: Incendiul de la "R4" a fost stins

Reactorul numarul doi al centralei atomo-electrice de la Fukushima (R2) a explodat azi-noapte, iar la unitatea numarul patru (R4) a izbucnit un incendiu de proportii. In cele din urma focul care a izbucnit la reactorul 4 al centralei nucleare de la Fukushima, pe coasta de nord-est a Japoniei, a fost stins, a anuntat operatorul centralei, compania nipona TEPCO, citata de Reuters.

UPDATE 12.55: Un nou cutremur de 6 grade s-a produs pe coasta de est a Japoniei in urma cu putin timp.

UPDATE 12.15:
Alerta radioactiva in Japonia. Nivelul radiatiilor in zona Chiba, de 10 ori mai peste limitele normale


UPDATE 9.30:


Autoritatile japoneze au ordonat evacuarea populatiei pe un perimetru de 30 de kilometri in jurul centralei Fukushima. Potrivit agentiei Kyodo, nivelul radiatilor a crescut de pana la 400 de ori, riscul de iradiere aparand si la Tokyo, capitala Japoniei si cea mai aglomerata metropola din lume (35 de milioane de locuitori).

Marti dimineata, in jurul orei 06.00, presa nipona a anuntat ca incendiul de la reactorul 4 "pare stins". La "R2" insa, in ciuda eforturilor specialistilor, barele de uraniu din interiorul acestuia au fost complet expuse.

Agentia de securitate japoneza a anuntat ca riscul scurgerii de materiale radioactive este crescut, iar purtatorul de cuvant al Guvernului nipon a vorbit despre "o posibila avarie a bazinului de condensare", parte a sistemului de racire al reactorului.

Tepco, operatorul centralei de la Fukushima, a ordonat evacuarea personalului, cu exceptia celor care asigura pomparea apei in reactoare, informeaza AFP.

Incidente nucleare de nivelul 5 sau 6

Autoritatea Nucleara Franceza (ASN) califica incidentele nucleare de la Fukushima ca fiind de nivelul 5 sau 6, pe scala internationala de la 1 la 7, potrivit BBC. Anterior, specialistii niponi au catalogat incidentele la nivelul 4.

Accidentul de la Cernobil, din 26 aprilie 1986, cand reactorul numarul 4 a explodat in cursul unui test de siguranta, a fost clasat la nivelul 7.


Ultimul bilant al cutremurului din Japonia: 2.475 de morti si 3.611 disparuti... Japonia, o noua amenintare: Risc de cancer din cauza radiatiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x