Antena Căutare

UPDATE! Italia spune "ciao dolce vita". Parlamentul de la Roma a aprobat planul de austeritate

UPDATE! Italia spune "ciao dolce vita", dupa ce camera inferioara a Parlamentului a aprobat astazi un plan de masuri de consolidare a bugetului, revizuit in mai multe randuri de guvernul Berlusconi.



Pentru a accelera trecerea programului, Guvernul a cerut votul de incredere al Parlamentului, care ar trebui sa fie obtinut fara probleme, avand in vedere majoritatea de centru-dreapta din Camera, potrivit Reuters.

Masurile, aprobate deja de Senat, includ majorarea cu un punct a TVA, cresterea varstei de pensionare pentru femei si o taxa speciala destinata companiilor din energie.

Potrivit institutului de cercetari Demopolis, numai 7% dintre italienii intervievati recent cred ca situatia lor economica s-a imbunatati in ultimii trei ani, comparativ cu 45% care afirma ca viata li s-a inrautatit.

"Sondajul scoate in evidenta saracirea progresiva a clasei de mijloc", a declarat directorul institutului, Pietro Vento. Sub aceasta clasa de mijloc se afla 11% dintre familiile italiene care au castigat anul trecut sub pragul saraciei de 992 de euro pe luna, potrivit Istat, biroul national de statistica Istat.

"Europa Occidentala a devenit omogena, atat politic cat si social. In Italia, clasa de mijloc a aparut in anii '60-'70, ca urmare a mobilitatii sociale care a permis unei a doua generatii a familiilor de tarani sa urce pe scara sociala si sa aiba acces la educatie si la slujbe mai bune, in special in nordul tarii", a declarat Luciano Pellicani, profesor de sociologie la Luiss University.

Potrivit Organizatiei pentru Cooperare si dezvoltare Economica, numarul italienilor educati care traiesc in strainatate este de patru ori mai mare decat al germanilor, triplu fata de cel al englezilor si dublu fata de francezi.

Aproape 30% dintre tinerii italieni nu au un loc de munca, potrivit datelor oficiale.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

Hillary Clinton: Romanii ar putea obtine mai usor vizele de SUA... SUA: pacientii fara asigurare de sanatate, lasati sa moara!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x