Antena Căutare

UPDATE! Premierul Monti a obtinut votul de incredere al deputatilor pentru planul sau anticriza

Seful Guvernului italian, Mario Monti, a obtinut, vineri, votul de incredere al deputatilor privind planul sau de rigoare impotriva crizei, informeaza AFP.

UPDATE! Cabinetul Monti a primit votul de incredere al deputatilor italieni cu privire la masurile de austeritate draconice impuse pentru reducerea deficitului bugetar.

Daca votul va fi favorabil, pachetul de reforme va ajunge si in Senatul italian al carui vot este asteptat inainte de Craciun. Guvernul are nevoie de aprobarea ambelor Camere ale Parlamentului pentru a putea incepe implementarea reformelor.

In ciuda numeroaselor miscari sindicale impotriva masurilor, presa italiana speculeaza ca programul cabinetului Monti are majoritatea necesara pentru a obtine votul de incredere din partea ambelor camere.

Atmosfera tensionata inaintea votului de incredere

Ieri, in ce-a de-a doua zi a dezbaterilor pe marginea planului de austeritate in Camera Deputatilor de la Roma, politicienii din partea partidului Liga Nordului au scandat sloganuri impotriva prim-ministrului Mario Monti si a decretului austeritatii economice.

In ajunul votului de incredere cerut de guvern parlamentului pentru planul de austeritate, doi deputati din partea Ligii Nordului au fost invitati sa paraseasca sala de dezbateri a Camerei Deputatilor. Acestia au incercat sa impiedice votul de incredere deoarece nu sustin decretul echilibrarii conturilor publice in urmatorii doi ani. Dupa expluzarea deputatilor Fabio Rainieri si Gianluca Buonanno, ceilalti membri ai Ligii Nordului l-au insultat pe presedintele Camerei Deputatilor, Gianfranco Fini.

Incidentul de joi s-a petrecut la numai o zi dupa o alta scena de dezordini. Singurul partid din opozitie, Liga Nordului, a determinat miercuri suspendarea interventiei prim-ministrului Mario Monti la Senat despre discutiile de la Consiliul European de iarna de saptamana trecuta.

Sursa: Jurnalul

Foto: EPA/Intact Images

VIDEO! Iulia Timosenko, in ipostaze umilitoare pe patul de spital al inchisorii... VIDEO! Patinoar la primul etaj al Turnului Eiffel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x