Antena Căutare

Uraganul Irene ameninta New York. Primarul a ordonat evacuarea a peste 250.000 de locuitori

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a ordonat evacuarea obligatorie a mai multor cartiere amenintate de uraganul Irene. Evacuarea vizeaza aproximativ 250.000 de persoane.

Coasta de Est a Statelor Unite a intrat in alerta maxima din cauza apropierii uraganului Irene. Joi seara, guvernatorul statului New York a declarat stare de urgenta, in timp ce primarul metropolei, Michael Bloomberg, a anuntat ca unele zone ale orasului ar putea fi evacuate.

Insulele Bahamas au fost lovite in plin, joi, de uraganul Irene. Vantul, care a atins viteze de aproape 200 de km/h, a provocat daune materiale serioase. Zeci de case si masini au fost distruse. In plus, in week-end uraganul este asteptat pe Coasta de Est a Statelor Unite. Sase state, intre care si New York, au decretat stare de urgenta.

In alerta se afla si restul guvernatorilor de pe Costa de Est. Neobisnuiti cu astfel de fenomene extreme, oamenii se asteapta la ce este mai rau.

Primii cetateni care s-au conformat instructiunilor date de liderii politici au fost locuitorii Carolinei de Nord. Multi si-au facut bagajele si au parasit localitatile in graba.

O flota de 27 de nave de razboi ale marinei americane, printre care si un portavion, au primit ordin sa parasesca de urgenta apele Coastei de Est.

Potrivit estimarilor, Irene ar putea fi cel mai puternic uragan din ultimii 50 de ani care se abate asupra Coastei de Est a Statelor Unite, zona ferita de obicei de astfel de fenomene extreme.

Apple a ramas fara seful mare: Steve Jobs a renuntat la functie!... Studiu: Londra, considerata capitala "neoficiala" a lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x