Antena Căutare

Un vas de croazieră plutește în derivă, după ce a fost refuzat de cinci țări de teama coronavirusului

Un vas de croazieră care a pornit din Hong Kong, plutește în derivă, după ce care a fost refuzat de cinci țări de teama coronavirusului.

Vasul de croazieră Westerdam, care are la bord 1.455 de pasageri și 802 membri ai echipajului. plutește în derivă, după ce i-a fost refuzată intrarea în porturile din cinci țări, de teama existenței unor pasageri suspecți de coronavirus la bord, scrioe Libertatea.

Thailanda este ultima țară pe lista celor care au blocat accesul vasului de croazieră în porturile sale. A mai fost refuzat și în Taiwan, Japonia, Flipine și Guam.

Proprietate a companiei Holland America Line, nava Westerdam a părăsit Hong Kong pe data de 1 februarie, cu o rută de 14 zile, care cuprindea opriri în Japonia și Taiwan.

Conform Minsterul Sănătății din China care a făcut publice ultimele cifre legate de răspândirea virusului ucigaș, aproximativ 43.000 de oameni sunt infectați, iar peste 1.000 și-au pierdut viața din cauza coronavirusulu

Pe siteul companiei unde operează vasul Weterdam scrie că nu există oameni suspecți de coronavirus.

Ministrul Sănătății din Thailanda, Anutin Charnvirakul, și-a instruit subalternii să nu dea voie vasului Westerdam să intre în apele teritoriale și a scris pe Facebook:

“Am primit ordine, nu aveți voie în port”.

Și ministrul Transporturilor a susținut decizia într-o postare pe Facebook, dar a arătat că Thailanda este dispusă să ofere ajutor cu mâncare, medicamente și combustibil.
Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că autoritățile thailandeze vor trimite echipe medicale la bordul vasului pentru a vedea starea de sănătate a pasagerilor și a membrilor echipajului, pentru a vedea dacă aceștia pot fi debarcați sau nu, conform sursei precizate.

sursă foto: pixabay.com

Noul coronavirus din China, denumit de OMS ”COVID-19”... Sanders obţine victoria în alegerile primare din New Hampshire, Biden se afundă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x