Antena Căutare

Veste importantă pentru turiști. Ce se întâmplă cu restricțiile din Grecia la vară. Autoritățile Statului Elen au luat decizia

Autoritățile din Grecia au luat decizia de a ridica restricțiile Covid, în sezonul estival. Pentru Statul Elen perioada turistică este extrem de importantă.

Colaj cu peisaje din Grecia Galerie
Grecia ridică restricţiile Covid pe durata sezonului turistic estival | Shutterstock

Autoritățile din Grecia au venit cu o veste bună pentru turiști. În sezonul estival, statul elen ridică restricțiile Covid, precum purtarea măștilor, sau obligativitatea prezentării certifiatului Covid, potrivit news.ro.

Anunțul autorităților din Grecia vine în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în a scăzut în ultimele săptămâni, pe teritoriul acestei țări. Totodată, aproape 72% din populația Greciei este vaccinată.

În Grecia, sezonul turistic începe de regulă după Paştele Ortodox, care anul acesta cade pe 24 aprilie.

Grecia ridică restricţiile Covid în sezonul estival

Ministrul Sănătăţii din Grecia, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a relaxa restricţiile se bazează pe datele epidemiologice din acest stat.

Astfel, începând cu 1 mai și până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare sau de trecere prin boală împotriva coronavirusului pentru a intra în spaţii închise sau deschise, ca restaurantele.

Totodată, autorităţile iau în considerare şi ridicarea obligației de a prezenta un certificat digital al UE privind COVID pentru a intra în ţară.

De asemenea, purtarea măştilor în spaţiile publice închise din Grecia nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la ore după vacanţa de Paşte fără să prezinte în mod regulat teste negative Covid.

Citește și: Cetățenii care merg din România în Bulgaria nu mai trebuie să prezinte certificatul Covid la graniță. Anunțul MAE

Ministrul grec al Sănătății a mai precizat că toate măsurile vor fi reevaluate în septembrie.

Autoritățile din Grecia se așteaptă la mulți turiști în anul 2022, după ce în ultimii 2 ani restricțiile din pandemie au redus foarte mult călătoriile.

Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice estivale din Europa. În 2019, anul de dinaintea pandemiei de coronavirus Statul Elen a primit 33 de milioane de vizitatori, turismul semnificând o cincime din economia statului. Mai mult, unul din cinci cetățeni care locuiesc în grecia, lucrează în domeniul turismului.

Citește și: Alte 9 simptome de Covid-19 au fost introduse pe lista oficială a Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie

Totuși, până la sezonul estival, cetățenii care merg în Grecia au nevoie de unul dintre documentele:

-certificat de vaccinare european în termen de valabilitate de 9 luni de la finalizarea imunizării cu doza dublă, respectiv cu doza unică pentru serurile care se administrează astfel. Certificatul devine valabil după 14 zile de la administrarea dozei finale. Pentru persoanele care au primit doza booster (a 3-a doză), certificatul de vaccinare nu are limită de valabilitate.

-certificat care atestă trecerea prin boală: Pentru a fi valabil, acesta trebuie emis la 14 zile de la obținerea primului test PCR sau antigen pozitiv. Începând de la această dată, certificatul are o valabilitate de 180 de zile.

-rezultatul negativ al unui test PCR, efectuat cu maxim 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene, sau al unui test rapid, efectuat cu maxim 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene, potrivit mae.ro.

De ce Volodimir Zelenski poartă doar haine verzi de la începutul războiului. Ce semnificație are culoarea... Joe Biden se pregătește să meargă personal la Kiev. Iată ce declarații a făcut Președintele SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x