Antena Căutare

Victoria lui Barack Obama a fost sarbatorita in toata lumea, de la New York in Djakarta

Victoria lui Barack Obama a scos in strada o multime de americani, dar si oameni din alte colturi ale lumii. Cea mai mare petrecere s-a dat in Times Square, in New York, dar si asiaticii si-au manifestat bucuria, mai ales cei din orasul japonez care poarta numele presedintelui, Obama.

Rezultatul alegerilor prezidentiale din Statele Unite a fost transmis pe ecrane gigantice in Times Square. Mii de oameni au urmarit impreuna cum a fost anuntata victoria lui Barack Obama. Sustinatorii democratului i-au scandat numele, dar si mesajul pe care acesta l-a postat pe Twiiter in momentul in care a aflat ca a fost reales in functia de presedinte: „inca patru ani”. Potrivit Mediafax, in randul suporterilor lui Obama s-a integrat si o voluntara a Crucii Rosii care a strans bani pentru victimele uraganului Sandy.

Mare bucurie a fost si in Japonia, intr-un oras care se numeste chiar Obama. Localnicii si-au facut tricouri personalizate cu chipul lui Barack Obama, au pregatit torturi pe care le-au decorat cu portretul presedintelui american, relateaza Associated Press. Primarul orasului Obama, care inseamna in japoneza „plaja mica”, i-a trimis si un cadou presedintelui Statelor Unite inainte de alegeri. Cu putin timp inainte de ultima etapa a campaniei electorale, Barack Obama i-a trimis o scrisoare in care i-a multumit pentru betisoarele chinezesti care i-au fost oferite.

Scoala in care a studiat Barack Obama in Indonezia a fost in sarbatoare in momentul anuntarii rezultatelor. Elevii scolii din Djakarta in care exista si o statuie care il reprezinta pe politician in tinerete au mers din clasa in clasa cu un poster cu Barack Obama. „Obama a castigat... Obama a castigat din nou”, au strigat copiii.

Asociatia ActiveWatch cere Parlamentului European interzicerea spionajului in redactii... Uniunea Europeana il felicita pe Obama pentru victorie: "Vrem sa continuam cooperarea stransa cu SUA"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x